Røde

Domaine Prunier Bourgogne 2015

Pierrick Bouley - Bourgogne Rouge 2015/2018


Vil gerne ud af glasset lige fra starten. Flot kompleksitet, harmonisk, frugtdreven, flot længe. Super flot ”entry level” bourgogne. 2015 er højt rated år med en del varme, og det har virkelig gavnet frugten i ”entry level” vinen. Drikker super flot nu, men kan også gemmes nogle år.

2015

2018

Kr. 200,00

Kr. 200,00

Pierrick Bouley - Pommard Village 2017


Elegant og frugtig Pommard. Marken er lige på grænsen mellem Volnay og Pommard og den er klart mere Volnaysk i stilen. Måske et lag af krydderier jeg ikke finder i de andre Volnay vine. Klart det mest drikbare unge Pommard jeg har smagt. Virkelig lækker.

2017


Kr. 325,00


Pierrick Bouley - Volnay 1er cru
"Ronceret" 2017


Slog benene væk under smagepanelet. Masser af virkelig lækker rød frugt, der gerne vil ud af glasset. Flot struktur og længde. Ikke så mange tanniner som Clos des chenes. Men her og nu er den måske endnu mere imødekommende.

2017

Kr. 500,00

Pierrick Bouley - Passetoutgrain Gamay "Nature" 2018


Passetoutgrain er en Bourgogne AOC, hvor det er tilladt at blande druer. Primært Gamay og Pinot. Pierrick laver hans version med 70 % gamay fra gamle stokke og 30 % pinot. Jeg valgte hans ”nul-svovls” udgave som jeg er helt vildt med. Tænk i retning af gamay vine fra Beaujolais lavet på super terroir og med druer fra gamle stokke. Masser af frugt og "kostald". Flot længde og kompleksitet. 

2018        

Kr. 175,00

Pierrick Bouley - Volnay Village 2016


Rigtig flot intro til Volnay Village. Ren og lækker duft og smag af rød frugt. Vinen er Flot styret af en lækker syre og mineralitet. Ret læskende i munden. Masser af dybde og koncentration. Her kan man virkelig smage hvor god terroir og hvor talentfuld Pierrick er.


2016

               

Kr. 325,00


Få flasker

Pierrick Bouley -  Monthelie 1er Cru "Les Clous" 2017


Skøn duft og smag af masser af både rød og mørk frugt. Flot dybde og længe. Virkelig en harmoniske, blød og imødekommende vin. Montheline omtales ofte som Volnays lillebror. Her kan man få noget af det samme som i Volnay, bare til en lavere pris. Pierrick har netop købt marken, hvor de tidligere har lejet.

2017

Kr. 325,00

Pierrick Bouley - Volnay 1er cru
"Clos des Chenes" 2016/2017


Her vælter det ud med lag af lækker rød frugt. Masser af fine nuancer, kompleksitet, friskhed og energi. Og som i Volnay Village er der her også en flot syre og mineralitet til at styre vinen. Clos des Chenes er i meget af den litteratur jeg har læst, topmarken i Volnay. Og denne her vin kan bare det hele i årgang 2016. Drikker vildt godt nu, og vil udvikle lækker kompleksitet over tid. Kan gemmes 10 år+. 


2016

2017                  

Kr. 550,00

Kr. 500,00

Pinot Noir - Auxey-Duresses 1er Cru "Les Duresses" 2016


Intens og koncentreret pinot noir fra topmarken i Auxey-Duresses "Les Duresses". Vinen dufter af  friske hindbær og kirsebær. Vinene fra Auxey-Duresses minder i stil om de kraftigere vine fra Pommard. Har vundet guld i "Burgondia or" for årgang 2015. Kan nemt gemmes i 4-5 år. Serveres ved 15 grader.


2016


250,00

Pinot Noir - Monthelie 1er Cru

"Les Champs Fuillot" 2017


Flot og elegant vin." Les Champs Fuillet" er nabomark til "Les Clos Des Chênes".   Vinene minder en del om hinanden og "Les Champs Fuillet" er det billigere alternativ til storebror i Volnay. Kan nemt gemmes i 4-5 år. Serveres ved 15 grader.

   

2017

                   

Kr. 250,00


Pinot Noir - Monthelie 1er Cru

"Les Clous" 2017


En vin med super dejlig frugt styret af balancerede tanniner. "Les Clous" fik først status af 1'er cru i 2006. Serveres ved 15 grader. Giv den gerne 1 times luft, så åbner den unge vin sig flot op. Kan nemt gemmes i 4-5 år


2017

               

Kr. 250,00


Heidrom Grand Reserve 2015 (Cabernet Sauvignon/Merlot) 94 P Falstaff


Virkelig flot Bourdeaux blend af gamle vinstokke (op til 47 år). Masser af lækker mørk frugt, urter, tobak, mineralitet og chokolade. Det hele styres af flot af velintegrerede tanniner og syre.  Perfekt til en god bøf el. lign. Serveres ved 18-19 grader. Vinen har lagret 24 måneder på små træfade (barriques) og herefter 18 måneder på flaske inden frigivelse. Laves kun i de bedste årgange og af de bedste druer. Kan nemt gemmes i op til 15 år. Giv den gerne 1 times luft. Kan også fåes i Magnum.


2015

                 

Kr. 350,00


Excellent Reserve 2016 (60% Zweigelt, 20% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon) 93 Falstaff



Et rigtig flot blend, hvor Zweigelt giver masser af frugt, Merlot giver fylde og elegance og Cabernet giver struktur. Vinen har elegante tanniner og flot længde. Velegnet til en god bøf el. lign. Serveres ved 16-17 grader. Vinen har lagret 18 måneder på små træfade (barriques).


2016

Magnum

                 

Kr. 225,00

Kr. 475,00


Domaine Prunier Bourgogne 2015
Domaine Prunier Bourgogne 2015

Domaine Serguier Chateauneuf du Pape Tradition 2017


Intens, fyldig men samtidig elegant Chateauneuf på 90 % Grenache, 5 % Mourvèdre, 3 % Cinsault og 2 % Syrah. Noter af blomme, lakrids og peber. Flot lang smag. Vinen er lagret 12 måneder på en blanding af betontanke og gamle store egefade. Vinen kan nydes nu (giv gerne min 30 min på karaffel) og kan gemmes i 8-10 år. Serveres til stort set alle slags kødretter på kalv, svin, lam og vildt. Jancis Robinson giver denne vin 17 af 20 point.

2017

                

Kr. 225,00


Domaine Serguier Côtes du Rhône rouge Vieilles Vignes « La joie de mon père » 2017


Flot Cotes du rhone på 85% Grenache og 15 % Syrah fra 35 år gamle vinstokke. Duft af mørk frugt og noter af lakrids. Frisk, balanceret og fin lang frugtig eftersmag. Rigtig god nu, og kan gemmes over de næste 4-5 år. Den har smidt sin første ungdom og fremstår nu rigtig harmonisk.

2017

                   

Kr. 125,00


Domaine Prunier Bourgogne 2015

Domaine Serguier Chateauneuf du Pape Revelation 2017


Vinen besider stor og kompleks duft og afgiver lag på lag af flot frugt. Vinen er lavet på 90 % Grenache, 5 % Syrah, 5 % Mourvedre og Cinsault. Fyldig og meget lang eftersmag. Flot integrerede tanniner og god syre. Vinen er lagret på en blanding af betontanke og små egefade, heraf 30 % nye. Druerne kommer fra gamle vinstokke (50+ år) og der produceres kun 500-1500 flasker per år. Vinen kan nydes nu (giv gerne min 30 min på karaffel) og kan gemmes i 10+ år. Serveres til stort set alle slags kødretter på kalv, svin, lam og vildt.

Jancis Robinson giver denne vin 18 af 20 point.

2017

                 

Kr. 275,00


Ciabot Berton La Morra Barolo
Ciabot Berton La Morra Barolo

Barbera Bricco San Biagio 2017



Ren og saftig barbera fra et af de smukkeste steder i Barolo. På toppen af Bricco San Biagio (se billedet øverst) i La Morra står 60 år gamle stokke med super barbera druer. Vinen får få måneder i brugte egefade og resten af tiden i stål. Dejlig at drikke ung, men vinder yderligere kompleksitet ved at gemme et par år. Lækker frugt balanceret af fin syre.  Produceres kun 2500 flasker.

2017

                   

Kr. 200,00


Ciabot Berton Barolo Rocchettevino 2013/2014


Produceret af druer fra topparcel på  Rocchettevino marken i La Morra. Lagres 24 måneder på store egefade. En kompleks, finesserig og frugtig vin med noter af bl.a. krydderier og blomster. Meget velintegrerede tanniner.  Lang smag. Kan gemmes i 12-15 år. Vinen fik i årgang 2012 95 point og "platinium - best in show" af Decanter. Jeg forventer samme niveau for 2013.


2013

2014                                   

Kr. 350,00

Kr. 325,00

Ciabot Berton Barolo "Ciabot Berton" 2013


Produceret af druer fra parceller på markerne Roggeri, Bricco San Biagio og Rive i La Morra. Lagret 24-30 måneder på store egefade efterfulgt af 6 måneder på ståltanke. Kraftig vin (for La Morra) med noter af balsamico, roser og krydderier. Godt balancerede tanniner. Kan gemmes i 10-12 år.

2013

Kr. 275,00

Ciabot Berton La Morra Barolo
Ciabot Berton La Morra Barolo

Langhe Nebbiolo 3 utin 2017


Produceret på 100 % Nebbiolo. Lagret 6 måneder på gamle store egefade  De har med denne vin ikke ønsket at lave en mini barolo, men i stedet en frisk, fin og floral vin med bløde tanniner.  Der produceres 2500 flasker.



2017   

Kr. 165,00


Ciabot Berton Barolo La Morra 2015


Produceret af druer fra forskellige marker i La Morra. Lagret 18 måneder på store egefade og 6 måneder i ståltanke. Vinen er let (på en virkelig god måde) af en barolo at være, med en fin duft af rose og viol og en smag af bl.a. af røde bær, blomme, figne og med noter af lakrids. Kan gemmes i 7-8 år, men gør sig godt som ung.


2015                                        


Kr. 250,00

Ciabot Berton Barolo Roggeri 2013/2014


Produceret af druer fra topparcel på  Roggeri marken i La Morra. Lagres først på franske barriques efterfulgt af store egefade. Masser af frugt, blomme, kryderrier og tørrede blomster. Lang smag. Kan gemmes i 12-15 år. Vinen fik i årgang 2012 95 point og guldmedalje af Decanter. Jeg forventer samme niveau for 2013.


2013 

2014             

Kr. 325,00

kr. 300,00

Enrico Rivetto, Serralunga, Barolo, Italien

Enrico producerer hans vine økologisk med udgangspunkt i traditionen. Men samtidig er han også meget eksperimenterende.


Enrico Rivetto Barolo Serralunga
Barbera Loirano Soprano
Briccolina

Rivetto Barbera Zio Nando 2016


Zio Nando produceres af druer fra gamle vinstokke, hvor de ældste er fra 1944. Vinen lagres 20 måneder på en kombination af store egefade og 225 L barriques. Herefter 9 måneder på flaske. Vinen er intens, frugtig, og har en flot kompleksitet.



2016                    

Kr. 200,00

Få flasker

Rivetto Barbera Loirano Soprano 2013


Soprano laves af de absolut bedste druer på Zio Nando markens øverste rækker. Den produceres kun i de absolut bedste år som 2013. Druerne selekteres drastisk, så det kun er de absolut bedste druer der er tilbage.
 En både kraftfuld og sofistikeret vin der får det bedste frem i barbera druen.


2013

                   

Kr. 350,00


Få flasker

Rivetto Barolo Bricollina 2012


Enkeltmarks barolo i absolut top klasse. En kompleks vin med super flot finesse og lag af blødgjorde tanniner. Vinen lagres 36 måneder på mellemstore egefade og 24 måneder på flaske. En vin der kan gemmes i årevis, men som også er imødekommende nu. Der produceres kun 1850 flasker per år.

2012

Kr. 850,00

2013

Kr. 850,00



Enrico Rivetto Barolo Serralunga
Leon 2010

Rivetto Langhe Nebbiolo 2017


Produceret på 100 % nebbiolo druer. Lagret 12 måneder på store egefade.  
En vin med rigtig god balance mellem kraft og finesse, flot frugt og godt integrerede tanniner. Meget imødekommende. 
Lange Nebbiolo er typisk et godt sted at få god og imødekommende nebbiolo vine til prisen.

2017

Kr. 165,00

Rivetto Barolo Serralunga 2016


Klassisk barolo af høj kvalitet. Vinen laves på en blanding af druer fra 3 marker i Serralunga. 20 dages kontakt med druemateriale. Lagres 30 måneder på store egefade og efterfølgende 10 måneder på flaske. Masser af mørk frugt og velintegrerede tanniner.


2015   

2016                     

Kr. 350,00

Kr. 375,00

Rivetto Barolo Leon 2012


Leon Reserva blandes af vin fra de fade der demonstrerer bedst lagringsevne. Fantastisk god nu, men vil udvikle sig flot over de næste 15-20 år. Lagres 40 måneder på en kombination af store egefade og brugte 225 L barriques. Herefter 24 måneder på flaske. Imponerende vin. Der produceres kun 4800 flasker per år.


2012                  

Kr. 650,00

2013

Kr. 650,00

Podere Ruggeri Corsini, Monforte, Barolo, Italien

Podere Ruggeri Corsini blev etableret i 1995 af Loredana og Nicola. Begge kommer med en akademisk vin-baggrund og har bla. forsket inden for kloning af druer. Siden de købte ejendommen Corsini i Monforte D’Alba har de kombineret deres store teoretiske viden med praktisk erfaring og producerer nu et bredt udvalg af kvalitetsvine.



Corsini Barbera  D'Alba 2017


Flot og stilren barbera på 100 % barbera druer, med god syre og duft af bl.a. blomme. En ung vin som derfor har godt af 1 time på karaffel. Produceret på ståltanke i 10-14 måneder.

2017                   

Kr. 125,00

Corsini Langhe Nebbiolo 2017


Produceret på 100 % nebbiolo druer. Lagret 18 måneder på store egefade. Imødekommende tanniner, frisk og elegant. Lange Nebbiolo er typisk et godt sted at få god og imødekommende nebbiolo vine til prisen.


2017                   

Kr. 165,00

Corsini Barbera  Armujan 2016


Armujan er lavet på 100 % barbera druer fra gamle stokke plantet i 1948 og 1959. Produceres på en kombination af Franske ege barriques og større træfade af slovensk eg i 18 måneder. Kan drikkes ung, men kan også gemmes 8-10 år. Har godt af 1 time på karaffel. Armujan er en af Cosinis helt store vine.

2016


Kr. 200,00

Corsini Barolo Bussia 2015


Produceret på nøje udvalgte nebbiolo druer, plantet i 1965, fra parceller på Bussia marken. 15-18 dages kontakt med druemateriale. 30 måneder på en blanding af  store slovenske egefade og 1-2 år gamle Franske barriques. 6 mdr. på flaske inden frigivelse. Duft af kirsebær, blomme kombineret med chokolade, lakrids og urter. Kan gemmes 15+ år.


2015                   

Kr. 325,00

2016

Kr. 325,00

Barolo Bricco San Pietro 2015


Produceret på druer fra deres 1 ha nebbiolo i marken Bricco San Pietro. 30 måneder på  store brugte egefade. 6 mdr. på flaske inden frigivelse. Yderst imødekommende floral duft af bl.a. rose. Helt klart barolo der klar til at blive drukket fra start, men samtidig har gemmepotentiale. Kan gemmes 8+ år.

2015                   

Kr. 275,00


Fattoria Poggiopiano, Toscana, Italien

Vinene fra Poggiopiano har lag af koncentret mørk frugt, læder og tobak. Rosso di Sera er deres absolut topvin.   

Poggiopiano Rosso di Sera Chianti Classico

Poggiopiano Rosso di Sera 2013


Det er en utrolig kraftig, mørk og kompleks vin. Lag af koncentreret mørk frugt, læder og tobak, med rigtig flotte tanniner. Passer perfekt til kraftige kødretter.  Eller en vin der skal nydes i godt selskab (der sætter pris på god vin) over en hel aften.


Den skal have masser af luft som ung, men folder sig utroligt flot ud, og udvikler sig hele aftenen. Har man tålmodighed og mulighed for at gemme vinen, er den fantastisk med alder.  Rosso di Sera er lavet på 90 % sangiovese og 10 % colorino (meget gamle vinstokke).

 

Vinen har i flere årgange fået de eftertragtede 3 røde glas i Gambero Rosso.


2013

Kr. 350,00



Tenuta Mara, Romagna, Italien

Et enestående biodynamisk projekt med det klare formål at producere fantastisk vin.

Maramia 2016


Maramia 2015 Tenuta Mara

Maramia er resultatet af et virkeligt vellykket og gennemført biodynamisk projekt. Vinen er lavet på 100 % sangiovese og lagres 12 måneder på små egetræsfade efterfulgt af 6 mdr. på flaske.

 

Maramia er nok den vin der gennem de sidste par år har gjort størst indtryk på mig. Den har en fantastisk duft der henleder tankerne på pinot noir. Samtidig udtrykker den rigtig flot og meget rent sagiovesedruens klassiske smagsnoter af kirsebær kombineret med flot kompleksitet i smag og duft.


Det er en anderledes vin med mindre tannin og syre end normalt i Sangiovese.


Har vundet guld ved International Wine Awards i Tyskland i 2014.


Din vinguide giver Maramia (2015) karakteren "Fremragende" med 94 point i deres september 2017 udgave. Årgang 2015 har også vundet bronze medalje i Decanter Asien.



2016

Kr. 350, 00

Spätburgunder 2015

Spätburgunder 2017


Bourgogne inspireret spätburgunder med flot duft af bl.a. skovbund og fin lys rød frugt. Fin syre. Der produceres kun omkring 1200 flasker. Produceret på brugte barriques.


2017                    

Kr. 250,00

Störrlein-Krenig Sonnenstuhl

Spätburgunder Erste Lage - Sonnenstuhl 2013


Virkelige lækker og imødekommende spätburgunder der smager fantastisk godt lige fra første tår. Moden og lækker. Klassiske pinot noter af lyse røde bær og skovbund. Drikkes nu og de næste 3-4 år. Produceret på store neutrale træfade.

2013

                   

Kr. 250,00


Störrlein-Krenig Grosses Lage Sonnenstuhl

Spätburgunder Grosses Lage - Sonnenstuhl - "Unterm Turm" 2013


Dyb, kompleks og elegant spätburgunder på druer fra bedste placering på topmarken sonnenstuhl. Vinen åbner sig virkeligt flot op efter en times luft.  Vinen er rigtig god nu, men vil vinde yderligere kompleksitet ved at blive gemt et par år endnu. Produceres på 2-3. års barriques.

2013

           

Kr. 350,00



Tel : +45 51916451

E-mail: info@clemmensenwine.dk

CVR-nr. 37701009