Røde

Domaine Prunier Bourgogne 2015
Domaine Prunier Bourgogne 2015

Pierrick Bouley - Bourgogne Rouge 2018


Vil gerne ud af glasset lige fra starten. Flot kompleksitet, harmonisk, frugtdreven, flot længe. Super flot ”entry level” bourgogne. 2015 er højt rated år med en del varme, og det har virkelig gavnet frugten i ”entry level” vinen. Drikker super flot nu, men kan også gemmes nogle år.

2018

Kr. 200,00

Pierrick Bouley - Pommard Village 2017


Elegant og frugtig Pommard. Marken er lige på grænsen mellem Volnay og Pommard og den er klart mere Volnaysk i stilen. Måske et lag af krydderier jeg ikke finder i de andre Volnay vine. Klart det mest drikbare unge Pommard jeg har smagt. Virkelig lækker.

2017


Kr. 325,00

Få flasker

Pierrick Bouley - Volnay 1er cru
"Ronceret" 2017/2018


Slog benene væk under smagepanelet. Masser af virkelig lækker rød frugt, der gerne vil ud af glasset. Flot struktur og længde. Ikke så mange tanniner som Clos des chenes. Men her og nu er den måske endnu mere imødekommende.

2017

Kr. 550,00

2018

Kr. 600,00

Pierrick Bouley - Volnay 1er cru
"Champans" 2018


Mere mørk end Clos des Chenes. Blød, rund og lækker rød og mørk frugt ala mørke kirsebær og blommer. Mindre mineralsk end Clos des Chenes. En lige så stor vin i længde og kompleksitet. Bare anderledes. Virker lidt ung nu og fadet er ikke helt integreret. Vil udvikle sig flot med tiden. Jasper Morris syntes den er for moden, mens Burghound syntes den rammer plet. Kan gemmes 10 år+. 

2018        

Kr. 650,00

Pierrick Bouley - Passetoutgrain Gamay "Nature" 2018


Passetoutgrain er en Bourgogne AOC, hvor det er tilladt at blande druer. Primært Gamay og Pinot. Pierrick laver hans version med 70 % gamay fra gamle stokke og 30 % pinot. Jeg valgte hans ”nul-svovls” udgave som jeg er helt vildt med. Tænk i retning af gamay vine fra Beaujolais lavet på super terroir og med druer fra gamle stokke. Masser af frugt og "kostald". Flot længde og kompleksitet. 

2018        

Kr. 175,00

Domaine Prunier Bourgogne 2015

Pierrick Bouley - Volnay Village 2018


Rigtig flot intro til Volnay Village. Ren og lækker duft og smag af rød frugt. Vinen er Flot styret af en lækker syre og mineralitet. Ret læskende i munden. Masser af dybde og koncentration. Her kan man virkelig smage hvor god terroir og hvor talentfuld Pierrick er.


2018

               

Kr. 325,00


Pierrick Bouley -  Monthelie 1er Cru "Les Clous" 2017


Skøn duft og smag af masser af både rød og mørk frugt. Flot dybde og længe. Virkelig en harmoniske, blød og imødekommende vin. Montheline omtales ofte som Volnays lillebror. Her kan man få noget af det samme som i Volnay, bare til en lavere pris. Pierrick har netop købt marken, hvor de tidligere har lejet.

2017

Kr. 325,00

Få flasker

Pierrick Bouley - Volnay 1er cru
"Clos des Chenes" 2016/2017/2018


Her vælter det ud med lag af lækker rød frugt. Masser af fine nuancer, kompleksitet, friskhed og energi. Og som i Volnay Village er der her også en flot syre og mineralitet til at styre vinen. Clos des Chenes er i meget af den litteratur jeg har læst, topmarken i Volnay. Og denne her vin kan bare det hele i årgang 2016. Drikker vildt godt nu, og vil udvikle lækker kompleksitet over tid. Kan gemmes 10 år+. 


2016

2017                  

Kr. 600,00

Kr. 550,00

2018

Kr. 600,00

Pierrick Bouley - Volnay 1er cru
"Les Grands Champs" 2018


Les Grand Champs er en lille monopol mark i Volnays Les Mitans. Vi taler 0,24 ha! Her producers meget få flasker. Anbefalingen er gemme Grand Champs på den længere bane. Vinen er mere mørk frugtet end de andre Volnay vine fra Pierrick. Mere mørk moden frugt som blomme og møre kirsebær. Dog stadig styret af flot syre fra årgang 2018. Kraft og elegane. Det kan blive rigtig stort. 

2018        

Kr. 750,00

Domaine Prunier, Monthelie 1er Cru "Les Clous" 2016/2017


En vin med super dejlig frugt styret af balancerede tanniner. "Les Clous" fik først status af 1'er cru i 2006. Serveres ved 15 grader. Kan nemt gemmes i 5+ år


2016

2017               

Kr. 250,00

Kr. 250,00

Anne-Sophie Dubois, Fleurie, Beaujolais, Frankrig


Anne-Sophie Dubois, Fleurie, Beaujolais L'ALCHIMISTE 2018


Flot næse med masser af forskellige røde bær. Fine noter af lakrids, lidt lak og medicinskab. Dejlig mundrensende syre. Elegant, balanceret og lang i smagen. Dejlig frisk lige når den åbnes, men yderligere kompleksitet kommer efter 1 times luft.  Stokkene er mellem 25 og 70 år gamle. Lavt udbytte 35 hl/ha. 100 % Gamay. Der er lavet 9000 flasker af 2018. Semi-carbonic maceration, “whole bunch”, 10 måneder på brugte (3-7 år) egetræsfade.

2018

                 

Kr. 185,00


Anne-Sophie Dubois, Fleurie, Beaujolais, Les Labourons 2018 


Tæt og kompleks vin, men samtidig lys, let og elegant. Massere af frugt. Både lyse og mørke frugt noter som hindbær, kirsebær og blåbær. Let krydret og blomstret. En vin der vil udvikle sig flot med tiden. Ung vin der fortsat har godt af min 1 times luft. God oplevelse at følge den og fornemme at den ene note efter den anden dukker frem. De ældste stokke op mod 70 år. Meget lavt udbytte 20 hl/ha. 100 % Gamay. Der er lavet 3100 flasker af 2018. Laves af de absolutte bedste druer på marken. Semi-Carbonic maceration, “whole bunch”, 10 måneder på brugte (3-7 år) egetræsfade.

2018        

Kr. 225,00

Domaine Prunier Bourgogne 2015

Domaine Serguier Chateauneuf du Pape Revelation 2018


Vinen besider stor og kompleks duft og afgiver lag på lag af flot frugt. Vinen er lavet på 90 % Grenache, 5 % Syrah, 5 % Mourvedre og Cinsault. Fyldig og meget lang eftersmag. Flot integrerede tanniner og god syre. Vinen er lagret på en blanding af betontanke og små egefade, heraf 30 % nye. Druerne kommer fra gamle vinstokke (50+ år) og der produceres kun 500-1500 flasker per år. Vinen kan nydes nu (giv gerne min 30 min på karaffel) og kan gemmes i 10+ år. Serveres til stort set alle slags kødretter på kalv, svin, lam og vildt.

Jancis Robinson giver denne vin 18 af 20 point.

2018

                 

Kr. 275,00


Gorelli Brigo 2019 Toscana IGT


Brigo produceres af druer fra de yngre vinstokke på marken. Druerne fermenteres delvist med stilke for at give mere struktur og friskhed. Vinen får 20 dage med drueskaller inden den lagres 10 måneder på ståltanke. Den har efterfølgende fået 6 måneder på flaske inden frigivelse. Det giver en frisk og drikkevenlig vin med noter af forskellige af røde bær, frisk syre og velintegrerede tanniner. Det er en vin til at drikke nu og de næste 3-4 år. Virkelig imødekommende sangiovese. 

2019

                   

Kr. 185,00


Gorelli Rosso Di Montalcino 2018


Duften er helt fantastisk og ret nuanceret af en ung vin at være. Masser af røde frugt nuancer bl.a. kirsebær og hindbær. Men også lidt skovbund og lidt appelsin. På samme tid let og yderst elegant, men samtidig insisterende og vedholdende. Dejlig forfriskende syre og meget velintegrerede tanniner. Den har har en lethed over sig, der gør vinen til noget helt særligt. Ud over at den drikker super flot nu, vil den helt sikkert udvikle endnu mere kompleksitet over de næste 5 år. Som I nok kan læse er jeg super imponeret over Guiseppes første årgang.

2018   

Kr. 260,00


Ciabot Berton La Morra Barolo
Ciabot Berton La Morra Barolo

Barbera Bricco San Biagio 2017



Ren og saftig barbera fra et af de smukkeste steder i Barolo. På toppen af Bricco San Biagio (se billedet øverst) i La Morra står 60 år gamle stokke med super barbera druer. Vinen får få måneder i brugte egefade og resten af tiden i stål. Dejlig at drikke ung, men vinder yderligere kompleksitet ved at gemme et par år. Lækker frugt balanceret af fin syre.  Produceres kun 2500 flasker.

2017

                   

Kr. 195,00


Ciabot Berton Barolo Rocchettevino 2013/2014


Produceret af druer fra topparcel på  Rocchettevino marken i La Morra. Lagres 24 måneder på store egefade. En kompleks, finesserig og frugtig vin med noter af bl.a. krydderier og blomster. Meget velintegrerede tanniner.  Lang smag. Kan gemmes i 12-15 år. Vinen fik i årgang 2012 95 point og "platinium - best in show" af Decanter. Jeg forventer samme niveau for 2013.


2013

2014                                   

Kr. 325,00

Kr. 300,00

Ciabot Berton Barolo "Ciabot Berton" 2013


Produceret af druer fra parceller på markerne Roggeri, Bricco San Biagio og Rive i La Morra. Lagret 24-30 måneder på store egefade efterfulgt af 6 måneder på ståltanke. Kraftig vin (for La Morra) med noter af balsamico, roser og krydderier. Godt balancerede tanniner. Kan gemmes i 10-12 år.

2013

Kr. 275,00

Ciabot Berton La Morra Barolo
Ciabot Berton La Morra Barolo

Langhe Nebbiolo 3 utin 2019


Produceret på 100 % Nebbiolo. Lagret 6 måneder på gamle store egefade  De har med denne vin ikke ønsket at lave en mini barolo, men i stedet en frisk, fin og floral vin med bløde tanniner.  Der produceres 2500 flasker.



2019   

Kr. 165,00


Ciabot Berton Barolo La Morra 2015


Produceret af druer fra forskellige marker i La Morra. Lagret 18 måneder på store egefade og 6 måneder i ståltanke. Vinen er let (på en virkelig god måde) af en barolo at være, med en fin duft af rose og viol og en smag af bl.a. af røde bær, blomme, figne og med noter af lakrids. Kan gemmes i 7-8 år, men gør sig godt som ung.


2015                                        


Kr. 250,00

Ciabot Berton Barolo Roggeri 2013/2014


Produceret af druer fra topparcel på  Roggeri marken i La Morra. Lagres først på franske barriques efterfulgt af store egefade. Masser af frugt, blomme, kryderrier og tørrede blomster. Lang smag. Kan gemmes i 12-15 år. 


2013 

2014             

Kr. 350,00

kr. 300,00

2016

Kr. 325,00

Enrico Rivetto, Serralunga, Barolo, Italien

Enrico producerer hans vine økologisk med udgangspunkt i traditionen. Men samtidig er han også meget eksperimenterende.


Enrico Rivetto Barolo Serralunga
Barbera Loirano Soprano
Leon 2010

Rivetto Langhe Nebbiolo 2017


Produceret på 100 % nebbiolo druer. Lagret 12 måneder på store egefade.  
En vin med rigtig god balance mellem kraft og finesse, flot frugt og godt integrerede tanniner. Meget imødekommende. 
Lange Nebbiolo er typisk et godt sted at få god og imødekommende nebbiolo vine til prisen.

2017

Kr. 200,00

Rivetto Barbera Loirano Soprano 2015


Soprano laves af de absolut bedste druer på Zio Nando markens øverste rækker. Den produceres kun i de absolut bedste år som 2013. Druerne selekteres drastisk, så det kun er de absolut bedste druer der er tilbage.
 En både kraftfuld og sofistikeret vin der får det bedste frem i barbera druen.


2015

                   

Kr. 375,00


Rivetto Barolo Leon 2015


Leon Reserva blandes af vin fra de fade der demonstrerer bedst lagringsevne. Fantastisk god nu, men vil udvikle sig flot over de næste 15-20 år. Lagres 40 måneder på en kombination af store egefade og brugte 225 L barriques. Herefter 24 måneder på flaske. Imponerende vin. Der produceres kun 4800 flasker per år.

2015                  

Kr. 650,00

Briccolina

Barbera Zio Nando 2018


Zio Nando produceres af druer fra gamle vinstokke, hvor de ældste er fra 1944. Vinen lagres 20 måneder på en kombination af store egefade og 225 L barriques. Herefter 9 måneder på flaske. Vinen er intens, frugtig, og har en flot kompleksitet.



2018                   

Kr. 220,00

Rivetto Barolo Serralunga 2017

Klassisk barolo af høj kvalitet. Vinen laves på en blanding af druer fra 3 marker i Serralunga. 20 dages kontakt med druemateriale. Lagres 30 måneder på store egefade og efterfølgende 10 måneder på flaske. Masser af mørk frugt og velintegrerede tanniner.


2017           

Kr. 400,00

Rivetto Barolo Bricollina 2015


Enkeltmarks barolo i absolut top klasse. En kompleks vin med super flot finesse og lag af blødgjorde tanniner. Vinen lagres 36 måneder på mellemstore egefade og 24 måneder på flaske. En vin der kan gemmes i årevis, men som også er imødekommende nu. Der produceres kun 1850 flasker per år.

2015

Kr. 900,00

Podere Ruggeri Corsini, Monforte, Barolo, Italien

Podere Ruggeri Corsini blev etableret i 1995 af Loredana og Nicola. Begge kommer med en akademisk vin-baggrund og har bla. forsket inden for kloning af druer. Siden de købte ejendommen Corsini i Monforte D’Alba har de kombineret deres store teoretiske viden med praktisk erfaring og producerer nu et bredt udvalg af kvalitetsvine.



Corsini Barbera  D'Alba 2017


Flot og stilren barbera på 100 % barbera druer, med god syre og duft af bl.a. blomme. En ung vin som derfor har godt af 1 time på karaffel. Produceret på ståltanke i 10-14 måneder.

2017                   

Kr. 125,00

Corsini Barolo Bussia 2015 og 2016


Produceret på nøje udvalgte nebbiolo druer, plantet i 1965, fra parceller på Bussia marken. 15-18 dages kontakt med druemateriale. 30 måneder på en blanding af  store slovenske egefade og 1-2 år gamle Franske barriques. 6 mdr. på flaske inden frigivelse. Duft af kirsebær, blomme kombineret med chokolade, lakrids og urter. Kan gemmes 15+ år.


2015                   

Kr. 325,00

2016

Kr. 325,00

Corsini, Barolo Bricco San Pietro 2015


Produceret på druer fra deres 1 ha nebbiolo i marken Bricco San Pietro. 30 måneder på  store brugte egefade. 6 mdr. på flaske inden frigivelse. Yderst imødekommende floral duft af bl.a. rose. Helt klart barolo der klar til at blive drukket fra start, men samtidig har gemmepotentiale. Kan gemmes 8+ år.

2015                   

Kr. 295,00

Fattoria Poggiopiano, Toscana, Italien

Vinene fra Poggiopiano har lag af koncentret mørk frugt, læder og tobak. Rosso di Sera er deres absolut topvin.   

Poggiopiano Rosso di Sera Chianti Classico

Poggiopiano Rosso di Sera 2013


Det er en utrolig kraftig, mørk og kompleks vin. Lag af koncentreret mørk frugt, læder og tobak, med rigtig flotte tanniner. Passer perfekt til kraftige kødretter.  Eller en vin der skal nydes i godt selskab (der sætter pris på god vin) over en hel aften.


Den skal have masser af luft som ung, men folder sig utroligt flot ud, og udvikler sig hele aftenen. Har man tålmodighed og mulighed for at gemme vinen, er den fantastisk med alder.  Rosso di Sera er lavet på 90 % sangiovese og 10 % colorino (meget gamle vinstokke).

 

Vinen har i flere årgange fået de eftertragtede 3 røde glas i Gambero Rosso.


2013

Kr. 350,00

Få flasker tilbage


Rigoloccio, Maremma, Toscana, Italien


Rigoloccio, Elegantia 2011


Her er ligheden med moden bourdeaux slående. Kompleksitet, længde og dybde. Blyantspids, cedertræ, urter, kryderier kombineret med lækker frugt. Virkelig flot balance. Lagret 18 måneder på 1 og 2 års franske barriques. Vinen er lavet på 50 % cabernet franc og 50 % cabernet sauvignon. Selv om den har 10 år på bagen kan den let holde 5-8 til på toppen.

2011

                  

Kr. 350,00



Rigoloccio, Abundantia 2018 


Topvinen med flotte point og anerkendelser. Har i flere årgange fået 2 glas i Gambero Rosso. Årgang 2015 fik 1. plads ved Concorso Nazionale Merlot d'Italia. Lagret 18 måneder på 1 og 2 års franske barriques herefter 10 måneder på flaske inden frigivelse. Vinen er lavet på 100 % merlot. Monstervin der kan holde for evigt. 

2018

Magnum 

   

Kr. 575,00

Kr. 1200,00

Tenuta Mara, Romagna, Italien

Et enestående biodynamisk projekt med det klare formål at producere fantastisk vin.

Maramia 2015 Tenuta Mara

Tenuta Mara, Maramia 2018


Maramia er resultatet af et virkeligt vellykket og gennemført biodynamisk projekt. Vinen er lavet på 100 % sangiovese og lagres 12 måneder på små egetræsfade efterfulgt af 6 mdr. på flaske.

 

Maramia er nok den vin der gennem de sidste par år har gjort størst indtryk på mig. Den har en fantastisk duft der henleder tankerne på pinot noir. Samtidig udtrykker den rigtig flot og meget rent sagiovesedruens klassiske smagsnoter af kirsebær kombineret med flot kompleksitet i smag og duft.


2018 får 3 glas i Gambero Rosso



2018

Kr. 350, 00

Maramia 2015 Tenuta Mara

Tenuta Mara, Guiry 2016


Virkelig imødekommende vin med masser af frugt og noter af røde bær, blomst, krydderier og lidt lakrids. Der er en klar sammenhæng i stil mellem Guiry og storebror Maramia. Guiry er mere let drikkelig med en ret imødekommende tanninstruktur. Vinen lagres 12 måneder på egetræsfade med gærrester efterfulgt af 6 mdr. på flaske.


2016

Magnum                 

Kr. 225,00

Kr. 450,00