Røde

Domaine Prunier Bourgogne 2015

Pierrick Bouley - Bourgogne Rouge 2019


Vil gerne ud af glasset lige fra starten. Flot kompleksitet, harmonisk, frugtdreven, flot længe. Super flot ”entry level” bourgogne. 2015 er højt rated år med en del varme, og det har virkelig gavnet frugten i ”entry level” vinen. Drikker super flot nu, men kan også gemmes nogle år.

2020

Kr. 300,00

Pierrick Bouley - Volnay Village "Les Pluchots" 2019/2020


Duften er meget ren og virkelig frugtig. Ribs, hindbær, og røde kirsebær står op af glasset. Høj intensitet. Smagen balancerer duften rigtig flot. Frugten står knivskarpt. Vinen har fået 30 % ny eg, hvilket er ret højt for Pierrick, men den flotte frugt og syre kan bære det, og dette lover godt lagringspotentialet. Den drikker dog virkelig godt allerede. Fantastisk længde i smagen. Enkeltmarks village vin. Normalt er druerne en del af Pierrick's Village vin, men i 2019 og 2020 er vinen fra denne mark vinificeret alene. 


2019

               

Kr. 425,00

2020

Kr. 525,00

Pierrick Bouley - Volnay 1er cru
"Santenots" 2019


Mere mørkfrugtet end de andre vine. Ret intens duft af rød og mørk frugt. Flot længde, god syre og ret kraftfuld. Tidligere var der plantet grønne druer på denne mark, men Pierrick's farfar plantede blå druer. Santenots var særlig god i 2019.

2019

Kr. 700,00

Pierrick Bouley - Passetoutgrain Gamay "Nature" 2018


Passetoutgrain er en Bourgogne AOC, hvor det er tilladt at blande druer. Primært Gamay og Pinot. Pierrick laver hans version med 70 % gamay fra gamle stokke og 30 % pinot. Jeg valgte hans ”nul-svovls” udgave som jeg er helt vildt med. Tænk i retning af gamay vine fra Beaujolais lavet på super terroir og med druer fra gamle stokke. Masser af frugt og "kostald". Flot længde og kompleksitet. 

2018        

Kr. 175,00

Domaine Prunier Bourgogne 2015

Pierrick Bouley - Volnay Village 2018


Rigtig flot intro til Volnay Village. Ren og lækker duft og smag af rød frugt. Vinen er Flot styret af en lækker syre og mineralitet. Ret læskende i munden. Masser af dybde og koncentration. Her kan man virkelig smage hvor god terroir og hvor talentfuld Pierrick er. Meget få flasker.


2018

               

Kr. 350,00


Pierrick Bouley -  Monthelie 1er Cru "Les Clous" 2019


Skøn duft og smag af masser af både rød og mørk frugt. Flot dybde og længe. Virkelig en harmoniske, blød og imødekommende vin. Montheline omtales ofte som Volnays lillebror. Her kan man få noget af det samme som i Volnay, bare til en lavere pris. Pierrick har netop købt marken, hvor de tidligere har lejet.

2019

Kr. 350,00

Pierrick Bouley - Volnay 1er cru
"Les Grands Champs" 2018


Les Grand Champs er en lille monopol mark i Volnays Les Mitans. Vi taler 0,24 ha! Her producers meget få flasker. Anbefalingen er gemme Grand Champs på den længere bane. Vinen er mere mørk frugtet end de andre Volnay vine fra Pierrick. Mere mørk moden frugt som blomme og møre kirsebær. Dog stadig styret af flot syre fra årgang 2018. Kraft og elegane. Det kan blive rigtig stort. 

2018        

Kr. 800,00

Bertrand Bachelet, Maranges, Bourgogne, Frankrig


Bertrand Bachelet Maranges Village 2019


Maranges Village  Kr. 225 (normal 275)
Virkelig flot village vin som gerne vil ud af glasset. Ret mørkfrugtet i udtrykket med sorte kirsebær og brombær. Men der er også noget let kandiseret (uden det bliver for meget) rød frugt. Velintegrerede tanniner, frisk og elegant stil. Lavet på 225/450 L træfade, hvoraf 20% er nye. Frugten kommer fra markerne "Aux Artaux" og "En Creveches" i Cheilly-les-Maranges. Syntes virkelig hans village vin viser hvad han kan. En vin til at drikke nu og de næste 5 år. Jasper Morris giver 4 af 5 stjerner. 

2019       

Kr. 275,00

Bertrand Bachelet 1 er cru "La Fussiere" 2019


Vinen kommer fra 5 parceller med gamle vinstokke på 1er "La Fussiere". Vinen er primært rødfrugtet med røde kirsebær og hindbær, men har også noter af mere mørk frugt som brombær, sorte kirsebær, og noget krydret. Ret dyb, kompleks og lang. Flot kvalitet. En vin der drikker godt nu, men som også kan gemmes i 10 år. Jasper Morris giver 4 (af 5) stjerner.

2019       

Kr. 400,00

Domaine Prunier, Auxey-Duresses, Bourgogne, Frankrig


Prunier - Pommard

"Les Petits Noizons" 2019


Forholdsvis kraftig vin lavet på druer fra gamle stokke (65+ år). Masser af mørk frugt. Vil udvikle sig rigtig flot med tiden  (7+ år).

Enkeltmarks village vin fra marken "Les Petits Noizons" nord-øst for Pommard by.

2019       

Kr. 350,00

Prunier - Monthelie 1er Cru "Les Champs Fuillet" 2020


Flot og elegant vin." Les Champs Fuillet" er nabomark til "Les Clos des Chênes", som er en af topmarkerne i Volnay. Vinen har klart ligheder til Clos des Chenes og "Les Champs Fuillet" er det billigere alternativ til storebror i Volnay. Serveres ved 15 grader. Kan nemt gemmes i 5+.

2020

Kr. 275,00

Prunier - Auxey-Duresses 1er Cru "Les Duresses" 2020


Intens og koncentreret pinot noir fra en af topmarkerne i Auxey-Duresses "Les Duresses". Vinene fra Auxey-Duresses minder i stil om de kraftigere vine fra Pommard. Masser af rød og mørk frugt. Serveres ved 15 grader. Kan nemt gemmes i 7+ år.

2020

Kr. 275,00

Prunier - Volnay 1er Cru

"Les Clos Des Chênes" 2019


Virkelig god vin fra en af topmarkerne i Volnay "Clos des Chênes". Vinen er elegant, mineralsk med god syre og tannin. Vil kun blive bedre med alderen. Druerne er fra gamle stokke (55+ år). Udvikler flot kompleksitet med alder (10+ år). Få flasker.

2019       

Kr. 450,00

Prunier - Monthelie 1er Cru "Les Clous" 2019/2020


Masser af lækker rød frugt. Flot syre og bløde tanniner. Hænger super godt sammen. Serveres ved 15 grader. Kan nemt gemmes i 5+ år


2020

Kr. 275,00

Anne-Sophie Dubois, Fleurie, Beaujolais, Frankrig


Anne-Sophie Dubois, Fleurie, Beaujolais L'ALCHIMISTE 2018/19


Flot næse med masser af forskellige røde bær. Fine noter af lakrids, lidt lak og medicinskab. Dejlig mundrensende syre. Elegant, balanceret og lang i smagen. Dejlig frisk lige når den åbnes, men yderligere kompleksitet kommer efter 1 times luft.  Stokkene er mellem 25 og 70 år gamle. Lavt udbytte 35 hl/ha. 100 % Gamay. Der er lavet 9000 flasker af 2018. Semi-carbonic maceration, “whole bunch”, 10 måneder på brugte (3-7 år) egetræsfade.

2018 

2019

Kr. 185,00

Kr. 185,00



Anne-Sophie Dubois, Fleurie, Beaujolais, Les Labourons 2018/19 


Tæt og kompleks vin, men samtidig lys, let og elegant. Massere af frugt. Både lyse og mørke frugt noter som hindbær, kirsebær og blåbær. Let krydret og blomstret. En vin der vil udvikle sig flot med tiden. God oplevelse at følge den og fornemme at den ene note efter den anden dukker frem. De ældste stokke op mod 70 år. Meget lavt udbytte 20 hl/ha. 100 % Gamay. Der er lavet 3100 flasker af 2018. Laves af de absolutte bedste druer på marken. emi-carbonic maceration, “whole bunch”, 10 måneder på brugte (3-7 år) egetræsfade.

2018

2019     

Kr. 225,00

Kr. 225,00

Deleuze-Rochetin, Saba 2019,  
IGP Pays d’oc


Flot (og virkelig godt prissat) vin på 100 % syrah. Fin rød og mørk frugt med syrah’s karakteristiske peber touch. De høster tidligt for at bevare mest mulig friskhed. Vinen er lavt svovlet 10 mg/l. Ufiltreret. Det er deres ”entry-level” vin og det starter super flot.

2019       

Kr. 125,00

Deleuze-Rochetin, Sarrazine 2016
AOP Duché d'Uzès


Mørk frugt, skovbund, krydderurter og begyndende ”stald” noter. Kompleks vin hvor der hele tiden dukker noget nyt op. Balanceret og samtidig kraftfuld. Vinen er lavet på en blanding af syrah (60%), grenache (30%) og mouvedre (10 %) fra deres ældste vinstokke. Vinen er lavt svovlet. Generelt er 2016 anerkendt som en kæmpe årgang.

2016      

Kr. 250,00

Magnum

Kr. 525,00

Gorelli Brigo 2019 Toscana IGT


Brigo produceres af druer fra de yngre vinstokke på marken. Druerne fermenteres delvist med stilke for at give mere struktur og friskhed. Vinen får 20 dage med drueskaller inden den lagres 10 måneder på ståltanke. Den har efterfølgende fået 6 måneder på flaske inden frigivelse. Det giver en frisk og drikkevenlig vin med noter af forskellige af røde bær, frisk syre og velintegrerede tanniner. Det er en vin til at drikke nu og de næste 3-4 år. Virkelig imødekommende sangiovese. 

2019

                   

Kr. 185,00


Gorelli Rosso Di Montalcino 2018


Duften er helt fantastisk og ret nuanceret af en ung vin at være. Masser af røde frugt nuancer bl.a. kirsebær og hindbær. Men også lidt skovbund og lidt appelsin. På samme tid let og yderst elegant, men samtidig insisterende og vedholdende. Dejlig forfriskende syre og meget velintegrerede tanniner. Den har har en lethed over sig, der gør vinen til noget helt særligt. Ud over at den drikker super flot nu, vil den helt sikkert udvikle endnu mere kompleksitet over de næste 5 år. Som I nok kan læse er jeg super imponeret over Guiseppes første årgang.

2018   

Kr. 250,00


Langhe Nebbiolo 2020


Yderst elegant vin på 100 % nebbiolo. Lys lækker rød frugt med et floralt element. Elegante tanniner og flot længe. Macereres i 13 dage. Vinen lagres 8 måneder på en blanding af brugte små og store træfade og 30 % på ståltanke.  Druerne kommer fra hans meget stejle parceller på markerne Occhetti og Sanche i 300 meters højde. Generelt er hans mål at lave så elegant et udtryk af nebbiolo som muligt, og det lykkedes virkeligt.

2020

                   

Kr. 225,00


Roero DOCG "Sanche" 2019


Samme elegante stil som hans Langhe Nebbiolo, men et skridt op i kompleksitet og struktur.  Druerne kommer fra den øverste del af hans parcel på marken "Sanche". Kun de bedste druer bruges. Det giver en vin med struktur, mens finessen bibeholdes. Macereres 22 dage. Vinen lagres 18 måneder på brugte tonneaux (500 l). Stefano er så vidt jeg ved den eneste i området der laver en enkeltmarksvin fra "Sanche".  Spændende udvikling med "cru" vine i Roero.

2019

                   

Kr. 300,00


Barbera "Parcella 563" 2019


Vinen er lavet på 100 % barbera fra marken Bricco Pizzo (plot nummer 563). Masser af frugt, bl.a. røde kirsebær og hindbær. Vinen er lagret 12 måneder på en blanding af nye og gamle tonneaux (500 l). Det giver en ret elegant og krydret fadpåvirkning, som absolut klæder vinen. Meget elegant og frisk i stilen. Super lækker barbera. Det er produceret 1633 flasker.

2019

                   

Kr. 250,00


Grignolino "Parcella 505" 2019 


Virkelig spændende vin på den lokale grignolino drue. Absolut en af smagepanelets favoritter. Der laves 1600 flasker fra marken Bricco Pizzo (plot nummer 505). Vinen lagres 12 måneder på en blanding af nye og gamle tonneaux (500 l). Masser af frugt som er flot balanceret af ret velintegrerede tanniner. Foruden masser af frugt er der krydrede og florale elementer. Flot længde og friskhed. Forener nogle af de gode kvaliteter ved barbera med nebbiolo.

2019

                   

Kr. 250,00


Langhe Nebbiolo 2019


Smagepanelet var enige om at vinen duftede af stor Chambolle Musigny fra Bourgogne. Virkelig imødekommende vin. Selvfølgelig er der tannin, som der jo skal være i en nebbiolovin, men de er super elegante. Der er 20 % af druerne der macereres med stilke. Vinen lagres 12 måneder på 300 l 6-7 år gamle barriques. Herefter lagres vinen yderligere 12 måneder på flaske inden frigivelse. Der er lavet 3000 flasker. 

2019

                   

Kr. 250,00


Ciabot Berton La Morra Barolo
Ciabot Berton La Morra Barolo

Barbera Bricco San Biagio 2017



Ren og saftig barbera fra et af de smukkeste steder i Barolo. På toppen af Bricco San Biagio (se billedet øverst) i La Morra står 60 år gamle stokke med super barbera druer. Vinen får få måneder i brugte egefade og resten af tiden i stål. Dejlig at drikke ung, men vinder yderligere kompleksitet ved at gemme et par år. Lækker frugt balanceret af fin syre.  Produceres kun 2500 flasker.

2017

                   

Kr. 195,00


Ciabot Berton Barolo Rocchettevino 2013/2014/2017


Produceret af druer fra topparcel på  Rocchettevino marken i La Morra. Lagres 24 måneder på store egefade. En kompleks, finesserig og frugtig vin med noter af bl.a. krydderier og blomster. Meget velintegrerede tanniner.  Lang smag. Kan gemmes i 12-15 år. Vinen fik i årgang 2012 95 point og "platinium - best in show" af Decanter. Jeg forventer samme niveau for 2013.


2013

2014                    2017           

Kr. 350,00

Kr. 300,00

Kr. 350,00

Ciabot Berton Barolo "Ciabot Berton" 2013


Produceret af druer fra parceller på markerne Roggeri, Bricco San Biagio og Rive i La Morra. Lagret 24-30 måneder på store egefade efterfulgt af 6 måneder på ståltanke. Kraftig vin (for La Morra) med noter af balsamico, roser og krydderier. Godt balancerede tanniner. Kan gemmes i 10-12 år.

2013

Kr. 275,00

Ciabot Berton La Morra Barolo
Ciabot Berton La Morra Barolo

Langhe Nebbiolo 3 utin 2019


Produceret på 100 % Nebbiolo. Lagret 6 måneder på gamle store egefade  De har med denne vin ikke ønsket at lave en mini barolo, men i stedet en frisk, fin og floral vin med bløde tanniner.  Der produceres 2500 flasker.



2019   

Kr. 175,00


Ciabot Berton Barolo La Morra 2015/2017


Produceret af druer fra forskellige marker i La Morra. Lagret 18 måneder på store egefade og 6 måneder i ståltanke. Vinen er let (på en virkelig god måde) af en barolo at være, med en fin duft af rose og viol og en smag af bl.a. af røde bær, blomme, figne og med noter af lakrids. Kan gemmes i 7-8 år, men gør sig godt som ung.

2015                        2017              

Kr. 265,00

Kr. 250,00

Ciabot Berton Barolo Roggeri 2013/2014/2016/2017


Produceret af druer fra topparcel på  Roggeri marken i La Morra. Lagres først på franske barriques efterfulgt af store egefade. Masser af frugt, blomme, kryderrier og tørrede blomster. Lang smag. Kan gemmes i 12-15 år. 


2013 

2014             

Kr. 350,00

kr. 300,00

2016

2017

Kr. 350,00

Kr. 350,00

Enrico Rivetto Barolo Serralunga
Barbera Loirano Soprano
Leon 2010

Rivetto Langhe Nebbiolo 2017


Produceret på 100 % nebbiolo druer. Lagret 12 måneder på store egefade.  
En vin med rigtig god balance mellem kraft og finesse, flot frugt og godt integrerede tanniner. Meget imødekommende. 
Lange Nebbiolo er typisk et godt sted at få god og imødekommende nebbiolo vine til prisen.

2018

Kr. 200,00

Rivetto Barbera Loirano Soprano 2015


Soprano laves af de absolut bedste druer på Zio Nando markens øverste rækker. Den produceres kun i de absolut bedste år som 2013. Druerne selekteres drastisk, så det kun er de absolut bedste druer der er tilbage.
 En både kraftfuld og sofistikeret vin der får det bedste frem i barbera druen.


2015

                   

Kr. 375,00


Rivetto Barolo Leon 2015


Leon Reserva blandes af vin fra de fade der demonstrerer bedst lagringsevne. Fantastisk god nu, men vil udvikle sig flot over de næste 15-20 år. Lagres 40 måneder på en kombination af store egefade og brugte 225 L barriques. Herefter 24 måneder på flaske. Imponerende vin. Der produceres kun 4800 flasker per år.

2015                  

Kr. 650,00

Briccolina

Barbera Zio Nando 2018


Zio Nando produceres af druer fra gamle vinstokke, hvor de ældste er fra 1944. Vinen lagres 20 måneder på en kombination af store egefade og 225 L barriques. Herefter 9 måneder på flaske. Vinen er intens, frugtig, og har en flot kompleksitet.



2018                   

Kr. 220,00

Rivetto Barolo Serralunga 2017

Klassisk barolo af høj kvalitet. Vinen laves på en blanding af druer fra 3 marker i Serralunga. 20 dages kontakt med druemateriale. Lagres 30 måneder på store egefade og efterfølgende 10 måneder på flaske. Masser af mørk frugt og velintegrerede tanniner.


2017           

Kr. 400,00

Rivetto Barolo Bricollina 2015


Enkeltmarks barolo i absolut top klasse. En kompleks vin med super flot finesse og lag af blødgjorde tanniner. Vinen lagres 36 måneder på mellemstore egefade og 24 måneder på flaske. En vin der kan gemmes i årevis, men som også er imødekommende nu. Der produceres kun 1850 flasker per år.

2015

Kr. 900,00

Corsini Barbera  D'Alba 2017/2019


Flot og stilren barbera på 100 % barbera druer, med god syre og duft af bl.a. blomme. En ung vin som derfor har godt af 1 time på karaffel. Produceret på ståltanke i 10-14 måneder.

2019                   

Kr. 125,00

Corsini Barolo Bussia 2015, 2016 og 2017


Produceret på nøje udvalgte nebbiolo druer, plantet i 1965, fra parceller på Bussia marken. 15-18 dages kontakt med druemateriale. 30 måneder på en blanding af  store slovenske egefade og 1-2 år gamle Franske barriques. 6 mdr. på flaske inden frigivelse. Duft af kirsebær, blomme kombineret med chokolade, lakrids og urter. Kan gemmes 15+ år.


2015                   

Kr. 375,00

2016

Kr. 375,00

2017

Kr. 350,00

Albarossa "Autenzio" 2019


Kraftig vin på den ret ukendte drue Albarossa. Druen blev skabt i 1938 som en krydsning mellem barbera og Chatus (Nebbiolo di Dronero). Masser af kraft og frugt, men på samme tid ret blød og tilgængelig. Druen har naturligt ret høj alkohol (som dog ikke fornemmes). 24 måneder på en blanding af små og store fade.

2019

Kr. 195,00

Corsini, Barbera Armujan 2019


Armujan er lavet på 100 % barbera druer fra gamle stokke plantet i 1948 og 1959. Produceres på en kombination af Franske barriques og større træfade af slovensk eg i 18 måneder. Kan drikkes ung, men kan også gemmes 8-10 år.  Armujan er en af Cosinis helt store vine! 

2019

Kr. 195,00

Corsini, Barolo Bricco San Pietro 2015 og 2017


Produceret på druer fra deres 1 ha nebbiolo i marken Bricco San Pietro. 30 måneder på  store brugte egefade. 6 mdr. på flaske inden frigivelse. Yderst imødekommende floral duft af bl.a. rose. Helt klart barolo der klar til at blive drukket fra start, men samtidig har gemmepotentiale. Kan gemmes 8+ år.

2015  

2017                

Kr. 325,00

Kr. 295,00

Rigoloccio, Maremma, Toscana, Italien


Rigoloccio, Elegantia 2011


Her er ligheden med moden bourdeaux slående. Kompleksitet, længde og dybde. Blyantspids, cedertræ, urter, kryderier kombineret med lækker frugt. Virkelig flot balance. Lagret 18 måneder på 1 og 2 års franske barriques. Vinen er lavet på 50 % cabernet franc og 50 % cabernet sauvignon. Selv om den har 10 år på bagen kan den let holde 5-8 til på toppen.

2011

                  

Kr. 350,00



Rigoloccio, Abundantia 2018 


Topvinen med flotte point og anerkendelser. Har i flere årgange fået 2 glas i Gambero Rosso. Årgang 2015 fik 1. plads ved Concorso Nazionale Merlot d'Italia. Lagret 18 måneder på 1 og 2 års franske barriques herefter 10 måneder på flaske inden frigivelse. Vinen er lavet på 100 % merlot. Monstervin der kan holde for evigt. 

2018

Magnum 

   

Kr. 575,00

Kr. 1200,00

Maramia 2015 Tenuta Mara

Tenuta Mara, Maramia 2018


Maramia er resultatet af et virkeligt vellykket og gennemført biodynamisk projekt. Vinen er lavet på 100 % sangiovese og lagres 12 måneder på små egetræsfade efterfulgt af 6 mdr. på flaske.

 

Maramia er nok den vin der gennem de sidste par år har gjort størst indtryk på mig. Den har en fantastisk duft der henleder tankerne på pinot noir. Samtidig udtrykker den rigtig flot og meget rent sagiovesedruens klassiske smagsnoter af kirsebær kombineret med flot kompleksitet i smag og duft.


2018 får 3 glas i Gambero Rosso



2018

Kr. 350, 00

Maramia 2015 Tenuta Mara

Tenuta Mara, Guiry 2016


Virkelig imødekommende vin med masser af frugt og noter af røde bær, blomst, krydderier og lidt lakrids. Der er en klar sammenhæng i stil mellem Guiry og storebror Maramia. Guiry er mere let drikkelig med en ret imødekommende tanninstruktur. Vinen lagres 12 måneder på egetræsfade med gærrester efterfulgt af 6 mdr. på flaske.


2016

Magnum                 

Kr. 225,00

Kr. 450,00