Markus Lunden

Lunden & Cie


Rheingau

Enrico Rivetto Barolo Serralunga
Enrico Rivetto Briccona

Markus Lunden sammen med Theresa Breuer hvor han er winemaker

Markus Lunden bag Lunden & Cie laver både klassisk højkvalitets riesling, som riesling elskere vil elske. Knitrende syre, masser af lækker frugt og stort udviklingspotentiale. Hans basis riesling starter på et virkeligt højt niveau, og niveauet på Rothenberg 2015 og Lorch Pfaffenwies 2018 er sky-højt. Men han laver også riesling som meget få andre. Her bruges både amphora, gamle træfade og forlænget tid med gær-rester for at øge kompleksitet og udtryk. Her leger han også med mindre svovl


Det siger meget om hans niveau at han er winemaker hos Georg Breuer. Der er ikke mange der som ham fungerer som "negociant" i Rheingau. Hans gode navn og netværk gør det muligt for ham at købe mindre partier kvalitetsdruer fra nogle af de bedste marker. Han køber druer fra forskellige marker og laver hvad han syntes er spændende. Nogle vine laver han hvert år, mens andre kun produceres en gang.

 
Markus er oprindelig fra Stockholm og arbejdede inden for gastronomi. I 2004 rejste han til Rheingau for at studere ønologi og kom i lære hos Georg Breuer. Siden 2007 har han lavet sine egne vine ved siden af.

Enrico Rivetto Barolo Serralunga