Deleuze-Rochetin

Duché d'Uzès

Frankrig

Enrico Rivetto Barolo Serralunga

Deleuze-Rochetin - Babtiste Cartier

Nord for Nimes, vest for Avignon og som nabo til Rhone-dalen i sydfrankrig ligger en nyere AOP (fra 2013) ”Duché d'Uzès”. De røde vine i området laves som i nord og syd Rhone på henholdsvis grenache og syrah men også carignan, cinsault og mourvedre. På den hvide side er det primært grenache blanc, viognier men også marsanne og roussanne som i nord Rhone. Så druemæssigt tager de det bedst fra både nord og syd Rhone.


Baptiste Cartier er manden bag vinene hos Domaine Deleuze-Rochetin. Et lille økologisk kvalitets domaine med spændende ideer. Baptiste har 20 års erfaring med økologisk ”low intervention winemaking”. Der er på samme tid kraft fra syrah druen, men også flot renhed i frugten og generelt et køligt udtryk. Lavt svovlet, men uden at man tænker over det.


Hos Deleuze-Rochetin er de røde vine primært baseret på syrah som i nord Rhone. Suppleret med grenache og mouvedre. De laver flotte hvide vine på grenache blanc, viognier, men det er deres to vine på chardonnay der imponerer mest. Virkelig flotte og friske.


Jordbunden hos Deleuze-Rochetin er domineret af kalksten med et tyndt lag ler øverst. Rødderne fra de gamle vinplanter går dybt og kan derfor få det vand, der er nødvendigt i det varme sydfrankrig. Der er stor forskel mellem dag og nattemperatur, ligesom mistralvinden medvirker til at druerne udvikler den ønskede kompleksitet.


De har 23ha og er certificeret økologisk. I deres kælderarbejde lader de også druernes kvalitet tale for sig selv og svovler kun begrænset.