Podere Ruggeri Corsini


Monforte Barolo

Italien

Podere Ruggeri Corsini Barolo Bussia
Podere Ruggeri Corsini Barolo Bussia

Barolo Bussia

Produceret på nøje udvalgte nebbiolo druer fra parceller på Bussia marken. 15-18 dages kontakt med druemateriale. 30 måneder på en blanding af  store slovenske egefade og 1-2 år gamle Franske barriques. 6 mdr. på flaske inden frigivelse. Duft af kirsebær, blomme, jordbær kombineret med chokolade, lakrids og urter. Kan gemmes 15+ år.

Podere Ruggeri Corsini blev etableret i 1995 af Loredana og Nicola. Begge kommer med en akademisk vin-baggrund og har bla. forsket inden for kloning af druer. Siden  de købte ejendommen Corsini i Monforte D’Alba har de kombineret deres store teoretiske viden med praktisk erfaring og producerer nu et bredt udvalg af kvalitets vine, der på bedste vis udtrykker det karakteristiske for Monforte området.


Loredana og Nicola kombinerer traditionelle og mere moderne  produktionsmetoder. De er fokuseret på bæredygtig produktion uden brug af sprøjtemidler og minimal brug af svovl. De har rigtig flotte produktionsfaciliteter på deres lille ejendom, hvor de producerer omkring 70-80.000 flasker per år.


Da de overtog ejdendommen var der udelukkende plantet klassiske druer som Dolcetta, Nebbiolo og Barbera. De har siden plantet bl.a. Pinot Nero (pinot noir) og Albarossa. Albarossa er en klon mellem Barbera og Nebbiolo.





Begge baroloer har (for barolo området ) en forholdsvis kort tid med druematerialerne på 15-18 dage (macerationstid). Begge kommer fra marker omkring Monforte, nærmere bestemt San Pietro lige vest og Bussia som strækker sig mod nord fra Monforte.

På Podere Ruggeri Corsinis hjemmeside findes der detaljerede tekniske beskrivelser af alle deres vine