Søde, mousserende m.v.

Mathilde Savoye, Champagne, Frankrig


Mathilde Savoye Blanc de Meunier Extra Brut


Champagne på 100 % meunier fra 35 år gamle stokke. Lækker frugt og ret kompleks. Gule blommer, æbler, mirabelle, stikkelsbær, men også lime og citron. Hertil kommer noter af hvid peber og blomster. Lækker frisk syre. Alle druerne er fra årgang 2019 og har fået 18 måneder med gærrester.

2019

                 

Kr.    500,00

Mathilde Savoye Blanc de Meunier Brut


Fyldigere og rundere end extra brut, men stadig "tight". 100 % menuer fra 55 år gamle stokke. Super balance og flot længde. Røde æbler, kvæde, umodne pærer og hasselnødder. Der er også noget røg og mineralitet. Diskrete noter af brød og kage fra tid med gærrester. Vil vinde mere kompleksitet med alder. Alle druerne er fra årgang 2019 og har fået 18 måneder med gærrester.

2019

                 

Kr.    500,00

Cuvée Rosa Délice Premier Cru NV


Frisk og imødekommende Rosé champagne på 60 % chardonnay og 40 % pinot noir fra premier cru marker. Base af årgang 2015 med reservevin fra årgang 2013/2014. (BRUT 6 g/l). Masser af lys og lækker rød frugt. Der findes ikke noget mere festligt end rosé champagne. Noter af jordbær, hindbær og ribs.

NV

                 

Kr.    350,00

Cuvée Belle de Blancs Vintage 2015 (Extra Brut 2,5 g/l), Grand Cru


Masser af moden frugt. Harmonisk nu, men helt klart mange år foran sig til den rammer toppen. Virkelig flot længde og balance. Grønne æbler og hyld. 100 % chardonnay fra grand cru parceller med 45 år gamle stokke. Fantastisk til mad

2015

                 

Kr.    575,00

Cuvée Le Grillon Premier Cru


Dyb, mineralsk og kompleks champagne på 70 % chardonnay og 30 % pinot noir fra premier cru marker med 45 år gamle vinstokke. Super flot længde. Basen er årgang 2016. Brut 6 g/l. Blend fra de bedste parceller i Ludes, Montbré og Chigny les Roses

Virkelig god champagne til mad. Drikker godt nu, men vil vinde yderligere kompleksitet med alder. 

NV

                 

Kr.    335,00

Kaskal (champagne metode)


Kaskal produceres efter champagnemetoden fra spidsen af nebbiolo drueklaserne fra bl.a. briccolina marken. Balance, mineralitet og finesse. En virkelig spændende mousserende vin til at nyde både med og uden mad. Der produceres kun 1500 flasker per år.

Kr. 350,00