Reis-Timorasso


Derthona Piemonte 
Italien

Enrico Rivetto Barolo Serralunga

Se kort video præsentation fra 3 af personerne bag projektet Reis. 

Vinen og projektet kaldes Reis og er på den lokale fremadstormende timorasso drue, fra området Colli Tortonesi DOC i Piemonte.

Bag vinen er fem unge fyre. Super imødekommende og virkelig sjove at være sammen med. De arbejder alle med vin. De fleste af dem arbejder på vingårde i Barolo området og har de har kendt hinanden siden de studerede vin sammen i Torino. Nu har de så i fællesskab kastet sig ud i udfordringen med at lave hvidvin på timorasso druen. Det er efter min mening en vildt spændende drue og de gutter kan virkelig lave vin.

Jeg smagte vinen sammen med mit smagepanel inden jeg besøgte dem i Piemonte. Smagepanelet var helt vilde, og det indtryk blev 100 % bekræftet, da jeg smagte vinen (serveret fra en stor plaskande) i deres lagerlokaler. Helt klart et besøg jeg ser frem til at gentage til sommer.

Timorasso druen er helt klart på vej frem. Den sniger sig ind på vinkortene i Barolo, og generelt omtales den rigtig meget. Det er ret sigende at druen kaldes "Den hvide Barolo".

Reis laver blot sølle 2000 flasker vin.