Pierrick Bouley


Volnay Bourgogne

Frankrig

Enrico Rivetto Barolo Serralunga

Ratings

Jeg er helt sikker på at Pierrick bliver rigtig stor. Han er netop blevet sammenlignet med en af de store i bourgogne af Neal Martin som efter 11 år hos WineSpectator er skiftet til Galloni.


Pierrick is clearly fashioning elegant Volnays in a similar style to Michel Lafarge or Jean-Pierre Charlot at Domaine Joseph Voillot, the highlight for me being his Clos des Chênes.


Jasper Morris giver flotte 4 (af 5) stjerner og høje point til mange af hans vine. 

Pierrick er 6. generation vinproducent i Cote de Beaune – Volnay. Efter han afsluttede sine studier i Beaune og Dijon i 2009 har han arbejdet sammen med forældrene. 2014 var hans første årgang hvor han stod på egne ben. Han har tidligere arbejdet hos FELTON ROAD i Central Otago NZ. De laver noget af NZ’s bedste pinot.


Han har i alt 9 ha, hvoraf de 6 er Volnay. Heraf er 1,5 ha 1er cru. De har desuden 1,5 ha Monthelie, 0,5 ha Pommard og en række meget små parceller i Aloxe Corton, Saint Romain og Chassagne Montrachet. De fleste parceller er med vinstokke der er 60+ år gamle.


Hans filosofi er biodynamisk (uden at være certificeret eller religiøs). Bruger kun en lille smule svovl i vinproduktionen (ved flytning af vinen til andre beholdere og ved tapning på flaske). Han bruger natur-gær. Bruger primært gamle træfade (barriques). Dog 10-25 % nye fade på hans 1er cru. Ingen filtrering. De ligger 3-4 måneder på flaske inden de frigives.


Dette giver elegante, frugtige og rene vine der udtrykker terroir rigtig flot. Og så er det ret spændende hvor forskellige vinene også er. 


Se hans vine her.