Hvide

Stefano Zoli, Verdicchio 2021


Flot friskhed med masseraf grønne æbler, citron, lime og hvide blomster. Helt klart noget kalket og mineralsk i smagen. Der er også noter af mandler og urter.Ret kompleks af en ung vin at være, og en virkelig flot længde og intensitet. Fylder munden fantastisk flot ud og styres af lækker syre. Det er ret spændende winemaking. Vinen får bl.a. tilført noget kompleksitet fra 5måneder med gær-rester,  på en blanding af stål- og betontanke. En vin der vil udvikle sig virkelig flot over den næste 5 år. Der laves kun 6000 flasker.

2021

              

Kr. 175,00

Reis, Timorasso 2021


Ret kompleks af en ung vin at være, og en virkelig flot længde og intensitet. Masser af grønne og guleæbler, citrus, hvide blomster oglidt fennikel. Helt klart et mineralsk udtryk. Fylder munden fantastisk flot ud og styres af lækkersyre. Det er ret spændende winemaking. Vinen får bl.a. sin kompleksitet fra 12 timers kontakt med drueskallerne under gæring. Det giver både lidt struktur til vinen, men også en masse smagskompleksitet. Desuden får vinen 9 måneder på ståltanke med gær-rester som omrøres med jævne mellemrum. Det giver igen øget kompleksitet og dybde.

2022

              

Kr. 225,00

Domaine Notes Bleues, Cedric Mottet, Jura, Frankrig


Notes Bleues Chardonnay "Les Nouvelles" 2020 Kommer til oktober



Nok den der minder mest om bourgogne, da noterne af smør (fra den malolakatiske konvertering) står ret tydeligt frem. På frugt siden er der masser af æble, pære, citronskal og kvæde. Hertil kommer lidt græs og nødder. Flot balance, fin syre og lang eftersmag. Lagres 12 måneder med gærrester på en kombination af brugte 225, 300 og 500 liters egefade. 

Drikker dejligt nu, men kan sagtens gemmes 5+ år.

2020

              

Kr. 250,00

Notes Bleues Savagnin "Ouille" 2020

Kommer til oktober


Virkelig spændende vin på 100 % savagnin. Moden pære, æbler, noget appelsinskal, masser af blomster. Hertil kommer mandel og også lidt tørret frugt. Knivskarp syre der gøre vinen virkelig god til mad. Lagres 12 måneder med gærrester på en kombination af brugte 225, 300 og 500 liters egefade. Kan fint gemmes 5 år, men drikker super nu.

2020

              

Kr. 250,00

Notes Bleues Chardonnay "Le Cul Du Bray" 2020 Kommer til oktober


Helt klar en vin der har godt af noget luft, for at få frugten frem. Giv den gerne et par timer på karaffel, så folder den sig flot ud. Gule æbler, gule blommer, lemon curd, valnød men også et krydret element. Flot balance, fin syre og fin lang eftersmag. Lagres 12 måneder med gærrester på en kombination af brugte 225, 300 og 500 liters egefade. Drikker dejligt nu (efter luft), men kan sagtens gemmes 5+ år.

2020

              

Kr. 250,00

Domaine Pierre Thibert, Nuits-Saint-Georges, Bourgogne, Frankrig


Pierre Thibert - Aligoté "Les Epenottes"

2022


Jeg elsker aligote, og Thibert's er absolut ingen undtagelse. Citrus, gule æbler og pære. Flot friskhed fra syren og fin længde. Ikke en kompleks vin, men det smager af dejlig hvid bourgogne, til en rigtig flot pris. 


2022          

Kr. 185,00

Robert Goulley, Chablis, Bourgogne, Frankrig


Robert Goulley  - Chablis 2021/2022


Klassisk slank og mineralsk chablis, med masser af citron, lime, grønne æbler, pære og hvide blomster. Flot længde. Sprød og lækker. Virkelig flot vin til prisen.


2021               

Kr. 225,00

Robert Gouley - Chablis 1er cru Vaillons 2021


Vaillons bygger stadig på den ranke struktur som Vaucopin, menhar en fyldigere og dybere frugt profil. Produceret på samme måde som Vaucopin. Frugtprofilen har stadig masser af citrus, men også mere moden frugt som pære, gule æbler, fersken. Fyldig frugt, flot balance og længde. Vil udvikle sig flot over de næste 5-10 år.


2021            

Kr. 375,00

Robert Goulley - Chablis 1er cru "Vaucoupin" 2021/2022


Et klart skridt op ift. Chablis 2022, men samme stil. Bare meget mere af det hele. Grønne og gule æbler, moden pære, mirabelle og stadig masser af citrus. Naturgær, fermentering på stål ved lav temperatur, malolaktisk konvertering og 6 måneder med gærrester. Fra 40 år gamle vinstokke. Flot rank struktur, lækker balance og længde. Vil udvikle sig flot over de næste 5-10 år.

2021            

Kr. 375,00

Robert Goulley - Chablis Grand Cru "Les Preuses" 2021/2022


Produceret på samme måde som 1er cru, men den gode beliggenhed giver bare endnu mere dybde og potentiale. Mere rund, fyldig og moden, men absolut ikke overmoden. Holdt lige der hvor den skal være. En vin der vil have godt af at blive gemt nogle år inden den drikkes (hvis du kan) og vil udvikle sig flot over de næste 10+ år. Citrus, æbler, pære, fersken og hvide blomster. Fra 25 år gamle vinstokke.

2021

              

Kr. 750,00

Domaine Prunier - Auxey-Duresses "Vieilles Vignes" 2021


Virkelig vin på 100 % chardonnay fra gamle vinstokke (60+ år). Vinen har god balance mellem fedme, frugt og mineralitet. Lækker som ung, men vil udvikle sig rigtig flot over de næste 3-4 år. Serveres ved 11-12 grader.


2021               

Kr. 275,00

Domaine Prunier - Saint Romain  "La Combe Bazin" 2021


Virkelig flot balance, friskhed og kompleksitet. Hvide blomster, grønne og gule æbler, citron og citron skal og stenfrugter. Hertil kommer ret diskrete noter af smør fra malo. Syntes både vinen drikker godt ved 10 grader, men også ved 15+ grader. Flot længde.


2021            

Kr. 275,00

Auxey-Duresses Village "La Coulée d'Or" 2020


Ret kompleks og fyldig hvid bourgogne fra 40+ år gamle stokke. Vinen får 16 måneder på træfade, hvoraf 20 % er nye. Flot balance, friskhed og velintegrerede fade. Har godt af 1 times luft for at åbne op for kompleksiteten. Gul frugt og stenfrugt med diskrete noter af fennikel, lakrids og gras. Drikker godt nu, men er absolut også en vin der vil vinde ved lagring de næste 5 år. Serveres ved 13-14 grader.

2020

              

Kr. 375,00

Les Vignes Oubliées, Terasses Du Larsaz, Frankrig


Les Vignes Oubliées Blanc 2021


Vinen er lavet som et blend af 60 % grenache blanc, 20 % clairette, 15 % carignan blanc og 5 % rousanne fra gamle stokke i kommunerne Terrasses du Larsaz og Saint Privat. Vinen fremstilles på en blanding af 600 l brugte træfade og betonæg. Nænsomt pres og fermentering ved lav temperatur. Masser af både grøn og gul frugt som æble, pære og kvæde. Citron og lime, hvide blomster, noget urtet og hvid peber. Smager godt når den lige åbnes, men bliver en helt anden kompleks vin med nogle timers luft. Serveres ved 10+ grader. Flot længde og intensitet.

2021       

Kr. 225,00

Deleuze-Rochetin, Sorcier 2021

IGP Pays d’oc


Frisk og imødekommende hvidvin. Gul frugt, citrus, noget kalket og måske lidt røg i afslutningen. Fin syre og flot længde. Vinen er lavet på stål på chardonnay (65%), sauvignon (30%) og roussane (5%). Server ved 10 grader. Svovl: 59 mg/l.

2021    

Kr. 125,00

Iparcellari - Chardonnay "Treparcelle" 2020



Vinen er lavet på 100 % chardonnay efter samme metode som i Bourgogne. Bl.a. malolaktisk gæring, batonage, tid med gærrester og brug af barriques. Der er helt klar nogle fælles træk, men også forskelle grundet klima og jordbund. Duft af blomst, lidt fersken, honning og krydderurter. Samme elementer går igen i smagen suppleret med lidt nødder og lakrids. Flot friskhed fra god syre og flot længde. Vinen er lavet på druer fra Bricco Gambetta (plot 143,145, 146). Disse plots er valgt grundet høj andel kalksten som i Bourgogne. Der er lavet 2400 flasker. Server ved 12-13 grader og giv 1 times luft inden.

2020

              

Kr. 300,00

Iparcellari - Sauvignion Blanc "Parcella 602" 2020 


Det umiddelbare indtryk af vinen er ret floralt med masser af hvide blomster og citrus. Men efter et stykke tid i glasset bliver vinen mere alvorlig, med noter af stikkelsbær, urter og en smule grapefrugt. Ret kompleks vin, som ikke skal købes hvis du er til NZ Sauvignion Blanc. Druerne kommer fra plot 602 fra marken Bricco Sartorino. Vinen lagres 6 måneder på ståltanke med et ret spændende nyt koncept "vinooxygen". Kort fortalt kan vine  laves uden at skulle flytte fra tank til tank, hvilket betyder minimal brug af svovl. Flot længde, lækker syre og dejlig kompleksitet. Serveres ved 10+ grader

2020

              

Kr. 250,00

Lunden & Cie Riesling 2018

Lunden & Cie - Lorch Pfaffenwies 2018


Virkelig høj kvalitet. Lavet på 100 % stål af druer fra top marken Lorch Pfaffenwies i den vestlige del af Rheingau. Vildt spændende. Jordbunden her er næsten udelukkende skiffer. Kraft, længde og masser af frugt. Men samtidig finesse. Grønne æbler, citrus, mineralitet og kalk. Ung vin af høj kvalitet. Drikker godt nu, men kan også gemmes på den helt lange bane.

2018


275,00

Paul Weltner Franken

Paul Weltner - Sylvaner Grosses Lage 2017


Poul Weltners prestige vin. Så findes Sylvaner ikke større. Kåret som bedste Sylvaner i Franken. Kan gemmes i mange år. Produceret på ståltanke, med restgær, så vinen videreudvikles i flasken.


2017                   

Kr. 395,00

Paul Weltner - Riesling Grosses Lage Küchenmeister-Hoheleite


Top Riesling fra bedste parcel på topmark. Stor kompleksitet i både duft og smag. Den folder sig virkeligt ud, når den har fået noget luft på karaffel

eller i glasset. Kan gemmes i mange år. 94 Parker Point


2017

                 

Kr. 395,00


Paul Weltner - Allzweckwaffe Gutswein 2021


Super lækker terassevin lavet på en blanding af druerne silvaner og müller thurgau. Vinen får blødhed fra müller thurgau og friskhed fra silvaner. Kan drikkes i store slurke! 


2021

Kr. 135,00

Paul Weltner - Sylvaner Erste Lage - Küchenmeister 2018


Dybde, fedme og friskhed som er et super match til cremede fiskeretter, lyst kød m.v.  Virkelig flot vin fra Küchenmeister marken. Prisen på erste lage er yderst attraktiv.

2018

Magnum 

Kr. 195,00

Kr. 375,00