Hvide

Pierrick Bouley, Volnay, Bourgogne, Frankrig


Pierrick Bouley - Saint Romain

”En Poillange” Chardonnay 2017/2018


Klare træk i retning af ikke fadlagret chablis.  Mineralsk, flot syre og dejlig aromatisk med masser af lys og lækker frugt. Super til mad, men også en flaske der bare kan nydes.

2017

300,00

2018

300,00

Pierrick Bouley - Aligoté 2018


Aligote lavet på druer fra 70 år gamle stokke på leret jord. Masser af frugt, god syre, flot længde og virkelig flot balance. Læner sig helt klart op af stor bourgogne på chardonnay. Skal gerne serveres ved 10-12 grader. Ufiltreret.

2018

Kr. 185,00


Pierrick Bouley Chassagne-Montrachet 2016 1er cru ”Abbaye de Morgeot”


Stadig ung, og kræver en del luft for at potentialet rigtig kom frem. Men så kom det også frem! Virkelig flot længe og dybde. Masser af frugt styret af flot læskende syre. 

Chardonnay - Auxey-Duresses "Vieilles Vignes" 2018


Virkelig vin på 100 % chardonnay fra gamle vinstokke (60+ år). Vinen har god balance mellem fedme, frugt og mineralitet. Lækker som ung, men vil udvikle sig rigtig flot over de næste 3-4 år. Serveres ved 11-12 grader.


2018                 

Kr. 225,00

Lunden & Cie, Rheingau, Tyskland

Markus Lunden er til dagligt winemaker hos topproducenten Georg Breuer. Dette er hans eget projekt. 

Lunden & Cie Riesling 2018
Lunden & Cie Riesling 2018

Lunden & Cie - Platon 2017


Det er her han træder uden for den normale stil i Rheingau (eller riesling i det hele taget). Det er vildt spændende og meget anderledes. Produceret og lagret 2 år på kvalitets 225 liter træfade (Stockinger). Har gennemgået malolaktisk fermentering. Meget lidt svovl (så lidt man måske kan sige naturvin). Man skal mere tænke chardonnay fra bourgogne (uden at det er det) eller endnu bedre savagnin fra Jura. Mere oxideret stil som i Jura med smør, nødder, lyche frugt. En vin der skal drikke ved 12-14 grader af store bourgogne glas. Jeg er totalt forelsket i den her vin, men I skal ikke købe den fordi det er riesling. Det er noget andet. Det er en vin hvor der er masser at tale om. Vil udvikle sig flot over tid. Spændende hvorhen!

2017


325,00

Lunden & Cie - Lorch Pfaffenwies 2018


Virkelig høj kvalitet. Lavet på 100 % stål af druer fra top marken Lorch Pfaffenwies i den vestlige del af Rheingau. Vildt spændende. Jordbunden her er næsten udelukkende skiffer. Kraft, længde og masser af frugt. Men samtidig finesse. Grønne æbler, citrus, mineralitet og kalk. Ung vin af høj kvalitet. Drikker godt nu, men kan også gemmes på den helt lange bane.

2018


270,00

Lunden & Cie Riesling 2018
Lunden & Cie Riesling 2018

Lunden & Cie - Rüdesheim 2018


Klassisk riesling. Dybere, højere syre. Drikker vildt godt nu, men er også en vin der vil udvikle sig flot over de næste år. Lavet på 100 % stål af druer fra forskellige parceller omkring byen Rüdesheim. Meget flot længde.

2018

              

Kr. 195,00

Lunden & Cie - Rothenberg 2015


Lidt af et fund. Kun lavet i årgang 2015 til michelin restauranten Fredsgatan 12 i Stockholm. Han har et lille restlager da restauranten lukkede. Lavet på 100 % stål af druer fra topmarken Raunthal Rothenberg. 8 måneder med gær-rester inden den flaskes. Druerne er fra parcellerne lige ved siden af Georg Breuers Nonnenberg (hvor han også laver vin for Georg Breuer). Dyb og lang! Begyndende petrolium, som er det fantastiske der ofte sker med riesling der får lidt alder. Noter af modne æbler, lidt smør, men stadig masser af lækker frugt. 

Som med Pfaffenwies en vin der drikker godt nu, men helt klart også er til den lange bane. Her vinder man bare nogle år, og den produceres aldrig igen! 

2015


350,00

Paul Weltner, Franken, Tyskland

Mineralske, syrerige, stringente og virkeligt flot producerede hvidvine fra Franken.

Sauvignion Blanc Erste Lage -  Küchenmeister 2018


Virkelig spændende Sauvignion Blanc. Skøn duft af stikkelsbær og masser af blomst. Frisk og lækker og meget aromatisk. 


2018

               

Kr. 200,00

Riesling Grosses Lage Küchenmeister-Hoheleite


Top Riesling fra bedste parcel på topmark. Stor kompleksitet i både duft og smag. Den folder sig virkeligt ud, når den har fået noget luft på karaffel

eller i glasset. Kan gemmes i mange år. 94 Parker Point


2017

                 

Kr. 350,00


Scheurebe Ortswein


En frisk, parfumeret og imødekommende  ”terrassevin” med en fantastisk duft af bl.a. hyldeblomst og citrus. Halvtør vin.


2018

Kr. 145,00


Paul Weltner Franken

AllZWECKWAFFE - Gutswein 2018/2019


Super lækker terassevin lavet på en blanding af druerne silvaner og müller thurgau. Vinen får blødhed fra müller thurgau og friskhed fra silvaner. Kan drikkes i store slurke! 


2019

Kr. 120,00

Sylvaner Erste Lage - Küchenmeister 2018


Dybde, fedme og friskhed som er et super match til cremede fiskeretter, lyst kød m.v.  Virkelig flot vin fra Küchenmeister marken. Prisen på erste lage er yderst attraktiv.

2018

Magnum 

Kr. 175,00

Kr. 375,00

Paul Weltner Sylvaner Grosses Lage 2017


Poul Weltners prestige vin. Så findes Sylvaner ikke større. Kåret som bedste Sylvaner i Franken. Kan gemmes i mange år. Produceret på ståltanke, med restgær, så vinen videreudvikles i flasken.


2017                   

Kr. 350,00

Domaine Serguier Chateauneuf Blanc

Domaine Serguier Chateauneuf du Pape Tradition Blanc 2018


Virkelig lækker og kompleks hvidvin på 1/3 Grenache Blanc, 1/3 Clairette og 1/3 Bourboulenc. Vinen lagres 6 måneder på ståltanke inden den kommer på flaske. Flot balance mellem fedme og syre. Duft af blomst, ristede mandler, abrikoser og kryderier. Lang og harmonisk eftersmag. Lavet af druer fra gamle vinstokke (50+ år). Serveres til fisk, skalddyr, sushi, men også til lettere retter med svin og kalv. 

2018

                   

225,00

Cotes du Rhoné Blanc 2019

"La Barone"


Frugtig hvid cotes du rhone på viognier og grenache blanc. Duft af bl.a. hvide blomster og fersken. Viognier har naturligt meget lav syre, hvilket suppleres godt af grenache blanc. Druerne plukkes tidligt morgen for at bevare friskeheden. Kan serveres som aperitif eller til lette fiske retter. En lille del af druerne kommes på træfade, resten på ståltanke. Træfaddet giver yderligere kompleksitet til vinen. Den af mine vine med lavest syre.


2019

                   

150,00

Domaine Serguier Chateauneuf Blanc

Domaine Serguier Côtes du Rhône blanc - Le cabanon de ma mère 2018



Spændende hvid cotes du rhone på 94 % hvid grenache og 6 % hvid clairette. Duft af bl.a. pære, æble og blomst. Flot balance mellem frugt og syre. Druerne plukkes når de lige er modnet for at bevare en flot syre. Kan serveres som aperitif eller til tapas, grillet fisk, gedeost eller til faste oste.

2018

                   

Kr. 125,00


Enrico Rivetto, Serralunga, Barolo, Italien

Enrico producerer hans vine økologisk med udgangspunkt i traditionen. Men samtidig er han også meget eksperimenterende.


Borea Nascetta 2016


Virkelig spændende hvidvin produceret på den lokale (ret sjældne) nachetta drue. Druen er med til at producere hvidvine der lagrer godt. Flot kompleksitet i både duft og smag.

2016                   

Kr. 200,00

Grüner Veltliner Reserve Hommage

2017 95 P Falstaff


Fantastisk dyb og kompleks Grüner Veltliner fra meget gamle vinstokke (50+ år). Noter af ananas, abrikos, honning suppleret med noget røget og krydret. Super lang smag. Vinen er lavet med de bedste druer fra 4 forskellige top-parceller. Navnet ”Hommage” er valgt som en hyldest til Grüner Veltliner. Vinen lagres 5 måneder på store træfade. Vil udvikle yderligere kompleksitet ved lagring op til 10 år. Virkelig top Grüner Veltliner.

2017

               

Kr. 350,00


Tel : +45 51916451

E-mail: info@clemmensenwine.dk

CVR-nr. 37701009