Riesling 2023 Gutswein |
Sprød, frisk og imødekommende. Med og uden mad.
Citron, lime, grønne æbler og hvide blomster. Mineralsk udtryk. God syre. Flot længde.
Druerne kommer fra 2 forskellige marker. Den ene med vulkansk jord og den anden med kalksten
Vinen modnes med gærrester på ståltanke i 7 måneder. Ingen malolaktisk konvertering.
2023 | Kr. 150,00 |
Riesling Erste lage, Weinheimer Kapellenberg 2021 |
Riesling med kant. Skindkontakt, brugte træfade og lavt svovlet.
Det er ikke riesling som du kender det. Stikkelsbær, appelsinskal, kamilleblomst. Men ogsåkompleksitet fra fad og skindkontakt. Lidt brød og mælk. Mere blød og rund end riesling er normalt. Drikkes ved højere temperatur og af større glas.
18 timers kontakt med drueskaller inden fermentering. Vinen modnes i 20 måneder med gærrester på 600 liter gamle træfade. Vinen gennemgår malolaktisk konvertering. Ufiltreret og meget lavt svovling. Kun 10, 5 % alkohol.
2021 | Kr. 375,00 |
Riesling Ortswein, Kabinet Weinheimer 2021 |
Forfriskende riesling med let sødme. Helt klart en vin man bliver i godt humør af at drikke.
Fortrinlig til terrassen, men også til krydret mad. Både citrus, æbler og stenfrugter.
Druerne kommer fra parceller på vulkansk jord lige ved vineriet.
12 timers skindkontakt før fermentering. Modnes på stål i 7 måneder.
2021 | Kr. 200,00 |
Riesling Erste Lage, Weinheimer, Heiliger Blutberg 2021 (monopol) |
En af deres topmarker. Monopol mark på vulkansk jord. Helt klart en vin der vil udvikle sig flot over de næste mange år.
Citron, lime, grønne og gule æbler, appelsin skal, hvid peber, noget flintet, masser af blomster. Lang eftersmag, tårnhøj syre. Vil helt klart udvikle flot kompleksitet over de næste 5-7 år.
15 timers kontakt med drueskaller inden fermentering. Vinen modnes med gærrester på ståltanke i 20 måneder. Ingen malolaktisk konvertering.
2021 | Kr. 375,00 |
Riesling ”Bonifatius” 2021 |
Riesling fra meget lille parcel på Heiliger Blutberg med 70 år gamlevinstokke. Der blev kun lavet 533 flasker i årgang 2021. Vi har fået 36 flasker til DK.
Super længde og intensitet.Virker lidt blødere og rundere oghar klart enmere fyldig frugtprofil end resten af porteføljen. Stadig flot friskhed fra syren. Ret kompleks med noter aflychee, grønne og røde æbler, fersken ognektarin. Der er også noget krydret og lidt toastbrød fra tiden medgærresterme.
12-18 timers kontakt med drueskaller inden fermentering.Vinen modnes i 20 måneder med gærrester påståltanke. Vinen gennemgår malolaktisk konvertering. Ufiltreret og meget lavt svovling ved flaskning.
En virkelig flot og sjov vin. Det bliver super spændende at se hvordan den vil udvikle sig.
2021
| Kr. 550,00 |
RieslingErste Lage, Kabinet Heiliger Blutberg 2021 |
Den ultimative madvin til mad med sødme eller stærke krydderier.
Dejlig frisk stil, med super balance mellem syre og sødme. Helt klar en madvin. Flot længde.
Mere af det hele ift. Ortswein.
Druerne kommer fra 70 år gamle stokke på vulkansk jord.
Sen høst af druerne giver mere sødme. Vinen får 12 timer med drueskallerne inden fermentering. Vinen modnes med gærrester på ståltanke i 7 måneder.
2021 | Kr. 275,00 |
Stefano Zoli, Verdicchio 2021 |
Flot friskhed med masseraf grønne æbler, citron, lime og hvide blomster. Helt klart noget kalket og mineralsk i smagen. Der er også noter af mandler og urter.Ret kompleks af en ung vin at være, og en virkelig flot længde og intensitet. Fylder munden fantastisk flot ud og styres af lækker syre. Det er ret spændende winemaking. Vinen får bl.a. tilført noget kompleksitet fra 5måneder med gær-rester, på en blanding af stål- og betontanke. En vin der vil udvikle sig virkelig flot over den næste 5 år. Der laves kun 6000 flasker.
2021
| Kr. 175,00 |
Reis, Timorasso 2021 |
Ret kompleks af en ung vin at være, og en virkelig flot længde og intensitet. Masser af grønne og guleæbler, citrus, hvide blomster oglidt fennikel. Helt klart et mineralsk udtryk. Fylder munden fantastisk flot ud og styres af lækkersyre. Det er ret spændende winemaking. Vinen får bl.a. sin kompleksitet fra 12 timers kontakt med drueskallerne under gæring. Det giver både lidt struktur til vinen, men også en masse smagskompleksitet. Desuden får vinen 9 måneder på ståltanke med gær-rester som omrøres med jævne mellemrum. Det giver igen øget kompleksitet og dybde.
2022
| Kr. 225,00 |
Notes Bleues Chardonnay "Les Nouvelles" 2020 Kommer til oktober |
Nok den der minder mest om bourgogne, da noterne af smør (fra den malolakatiske konvertering) står ret tydeligt frem. På frugt siden er der masser af æble, pære, citronskal og kvæde. Hertil kommer lidt græs og nødder. Flot balance, fin syre og lang eftersmag. Lagres 12 måneder med gærrester på en kombination af brugte 225, 300 og 500 liters egefade.
Drikker dejligt nu, men kan sagtens gemmes 5+ år.
2020
| Kr. 250,00 |
Notes Bleues Savagnin "Ouille" 2020 Kommer til oktober |
Virkelig spændende vin på 100 % savagnin. Moden pære, æbler, noget appelsinskal, masser af blomster. Hertil kommer mandel og også lidt tørret frugt. Knivskarp syre der gøre vinen virkelig god til mad. Lagres 12 måneder med gærrester på en kombination af brugte 225, 300 og 500 liters egefade. Kan fint gemmes 5 år, men drikker super nu.
2020
| Kr. 250,00 |
Notes Bleues Chardonnay "Le Cul Du Bray" 2020 Kommer til oktober |
Helt klar en vin der har godt af noget luft, for at få frugten frem. Giv den gerne et par timer på karaffel, så folder den sig flot ud. Gule æbler, gule blommer, lemon curd, valnød men også et krydret element. Flot balance, fin syre og fin lang eftersmag. Lagres 12 måneder med gærrester på en kombination af brugte 225, 300 og 500 liters egefade. Drikker dejligt nu (efter luft), men kan sagtens gemmes 5+ år.
2020
| Kr. 250,00 |
Pierre Thibert - Aligoté "Les Epenottes" 2022 |
Jeg elsker aligote, og Thibert's er absolut ingen undtagelse. Citrus, gule æbler og pære. Flot friskhed fra syren og fin længde. Ikke en kompleks vin, men det smager af dejlig hvid bourgogne, til en rigtig flot pris.
2022 | Kr. 185,00 |
Robert Goulley - Chablis 2021/2022 |
Klassisk slank og mineralsk chablis, med masser af citron, lime, grønne æbler, pære og hvide blomster. Flot længde. Sprød og lækker. Virkelig flot vin til prisen.
2021 | Kr. 225,00 |
Robert Gouley - Chablis 1er cru Vaillons 2021 |
Vaillons bygger stadig på den ranke struktur som Vaucopin, menhar en fyldigere og dybere frugt profil. Produceret på samme måde som Vaucopin. Frugtprofilen har stadig masser af citrus, men også mere moden frugt som pære, gule æbler, fersken. Fyldig frugt, flot balance og længde. Vil udvikle sig flot over de næste 5-10 år.
2021 | Kr. 375,00 |
Robert Goulley - Chablis 1er cru "Vaucoupin" 2021/2022 |
Et klart skridt op ift. Chablis 2022, men samme stil. Bare meget mere af det hele. Grønne og gule æbler, moden pære, mirabelle og stadig masser af citrus. Naturgær, fermentering på stål ved lav temperatur, malolaktisk konvertering og 6 måneder med gærrester. Fra 40 år gamle vinstokke. Flot rank struktur, lækker balance og længde. Vil udvikle sig flot over de næste 5-10 år.
2021 | Kr. 375,00 |
Robert Goulley - Chablis Grand Cru "Les Preuses" 2021/2022 |
Produceret på samme måde som 1er cru, men den gode beliggenhed giver bare endnu mere dybde og potentiale. Mere rund, fyldig og moden, men absolut ikke overmoden. Holdt lige der hvor den skal være. En vin der vil have godt af at blive gemt nogle år inden den drikkes (hvis du kan) og vil udvikle sig flot over de næste 10+ år. Citrus, æbler, pære, fersken og hvide blomster. Fra 25 år gamle vinstokke.
2021
| Kr. 750,00 |
Domaine Prunier - Auxey-Duresses "Vieilles Vignes" 2021 |
Virkelig vin på 100 % chardonnay fra gamle vinstokke (60+ år). Vinen har god balance mellem fedme, frugt og mineralitet. Lækker som ung, men vil udvikle sig rigtig flot over de næste 3-4 år. Serveres ved 11-12 grader.
2021 | Kr. 275,00 |
Domaine Prunier - Saint Romain "La Combe Bazin" 2021 |
Virkelig flot balance, friskhed og kompleksitet. Hvide blomster, grønne og gule æbler, citron og citron skal og stenfrugter. Hertil kommer ret diskrete noter af smør fra malo. Syntes både vinen drikker godt ved 10 grader, men også ved 15+ grader. Flot længde.
2021 | Kr. 275,00 |
Auxey-Duresses Village "La Coulée d'Or" 2020 |
Ret kompleks og fyldig hvid bourgogne fra 40+ år gamle stokke. Vinen får 16 måneder på træfade, hvoraf 20 % er nye. Flot balance, friskhed og velintegrerede fade. Har godt af 1 times luft for at åbne op for kompleksiteten. Gul frugt og stenfrugt med diskrete noter af fennikel, lakrids og gras. Drikker godt nu, men er absolut også en vin der vil vinde ved lagring de næste 5 år. Serveres ved 13-14 grader.
2020
| Kr. 375,00 |
Les Vignes Oubliées Blanc 2021 |
Vinen er lavet som et blend af 60 % grenache blanc, 20 % clairette, 15 % carignan blanc og 5 % rousanne fra gamle stokke i kommunerne Terrasses du Larsaz og Saint Privat. Vinen fremstilles på en blanding af 600 l brugte træfade og betonæg. Nænsomt pres og fermentering ved lav temperatur. Masser af både grøn og gul frugt som æble, pære og kvæde. Citron og lime, hvide blomster, noget urtet og hvid peber. Smager godt når den lige åbnes, men bliver en helt anden kompleks vin med nogle timers luft. Serveres ved 10+ grader. Flot længde og intensitet.
2021 | Kr. 225,00 |
Deleuze-Rochetin, Sorcier 2021 IGP Pays d’oc |
Frisk og imødekommende hvidvin. Gul frugt, citrus, noget kalket og måske lidt røg i afslutningen. Fin syre og flot længde. Vinen er lavet på stål på chardonnay (65%), sauvignon (30%) og roussane (5%). Server ved 10 grader. Svovl: 59 mg/l.
2021 | Kr. 125,00 |
Iparcellari - Chardonnay "Treparcelle" 2020 |
Vinen er lavet på 100 % chardonnay efter samme metode som i Bourgogne. Bl.a. malolaktisk gæring, batonage, tid med gærrester og brug af barriques. Der er helt klar nogle fælles træk, men også forskelle grundet klima og jordbund. Duft af blomst, lidt fersken, honning og krydderurter. Samme elementer går igen i smagen suppleret med lidt nødder og lakrids. Flot friskhed fra god syre og flot længde. Vinen er lavet på druer fra Bricco Gambetta (plot 143,145, 146). Disse plots er valgt grundet høj andel kalksten som i Bourgogne. Der er lavet 2400 flasker. Server ved 12-13 grader og giv 1 times luft inden.
2020
| Kr. 300,00 |
Iparcellari - Sauvignion Blanc "Parcella 602" 2020 |
Det umiddelbare indtryk af vinen er ret floralt med masser af hvide blomster og citrus. Men efter et stykke tid i glasset bliver vinen mere alvorlig, med noter af stikkelsbær, urter og en smule grapefrugt. Ret kompleks vin, som ikke skal købes hvis du er til NZ Sauvignion Blanc. Druerne kommer fra plot 602 fra marken Bricco Sartorino. Vinen lagres 6 måneder på ståltanke med et ret spændende nyt koncept "vinooxygen". Kort fortalt kan vine laves uden at skulle flytte fra tank til tank, hvilket betyder minimal brug af svovl. Flot længde, lækker syre og dejlig kompleksitet. Serveres ved 10+ grader
2020
| Kr. 250,00 |
Lunden & Cie - Lorch Pfaffenwies 2018 |
Virkelig høj kvalitet. Lavet på 100 % stål af druer fra top marken Lorch Pfaffenwies i den vestlige del af Rheingau. Vildt spændende. Jordbunden her er næsten udelukkende skiffer. Kraft, længde og masser af frugt. Men samtidig finesse. Grønne æbler, citrus, mineralitet og kalk. Ung vin af høj kvalitet. Drikker godt nu, men kan også gemmes på den helt lange bane.
2018 | 275,00 |
Paul Weltner - Sylvaner Grosses Lage 2017 |
Poul Weltners prestige vin. Så findes Sylvaner ikke større. Kåret som bedste Sylvaner i Franken. Kan gemmes i mange år. Produceret på ståltanke, med restgær, så vinen videreudvikles i flasken.
2017 | Kr. 395,00 |
Paul Weltner - Riesling Grosses Lage Küchenmeister-Hoheleite |
Top Riesling fra bedste parcel på topmark. Stor kompleksitet i både duft og smag. Den folder sig virkeligt ud, når den har fået noget luft på karaffel
eller i glasset. Kan gemmes i mange år. 94 Parker Point
2017
| Kr. 395,00 |
Paul Weltner - Allzweckwaffe Gutswein 2021 |
Super lækker terassevin lavet på en blanding af druerne silvaner og müller thurgau. Vinen får blødhed fra müller thurgau og friskhed fra silvaner. Kan drikkes i store slurke!
2021 | Kr. 135,00 |
Paul Weltner - Sylvaner Erste Lage - Küchenmeister 2018 |
Dybde, fedme og friskhed som er et super match til cremede fiskeretter, lyst kød m.v. Virkelig flot vin fra Küchenmeister marken. Prisen på erste lage er yderst attraktiv.
2018 Magnum | Kr. 195,00 Kr. 375,00 |