Mødet med Jean-Babtiste kom i stand lidt anderledes. Vi var på besøg hos gode venners MEGET gæstfri venner i Saint-Guiraud. Vennerne havde tidligere drevet Michelin restaurant i deres eget hjem, og vi var så heldige at blive inviteret hjem til dem til middag. Vinkælderen var enorm og rummede nye og gamle årgange fra alle de bedste producenter i området. Alle sammen producenter som han kendte privat og havde købt vin fra i mange år til restauranten. Vi fik fantastisk mad og blev meget gavmildt introduceret til området med smagsprøver fra 15+ vine. Jeg faldt totalt for vinene fra Jean-Babtiste, særligt den hvide med alder ramte mig den dag. Allerede næste dag var der arrangeret et besøg.
Jean-Babtiste startede hans egen produktion i 2008. Inden da, arbejdede han for hvad der nok er det mest anerkendte hus i området, nemlig Mas Jullien (kan på det varmeste anbefales). Han har netop indviet et helt nyt og moderne vineri, med alt det rigtige udstyr. Se i øvrigt billedet nederst af hans helt vildt fantastiske grotte, hvor han opbevarer "Terasses Du Larsaz". De Franske forhandlere bruger ord som kult, men der er jeg ikke endnu. Men lad os se.
Druerne til hans topvin "Terasses Du Larsaz"kommer fra meget gamle vinstokke plantet på terrasser i 350 meters højde, på en jordbund medskiffer, ler, småsten og kalk. Helt sikkert med til at give kompleksitet og et langt liv. Hans basis vin "langedoc" er super flot og frugtig. Og hans hvidvin overrasker mig hver gang jeg smager den med masser af kompleksitet. Virkelig højt niveau, og holdt relativt køligt i stilen. Samtidig siger han selv at årgang 2021 er hans bedste årgang endnu.
Han bruger ikke sprøjtemidler,kun naturgær og høster med hånd i små kasser.