Ciabot Berton


La Morra Barolo

Italien

Ciabot Berton Rocchettevino
Ciabot Berton Barolo La Morra

Bror og søster Marco og Paola Oberto har siden slutningen af 90'erne overtaget ansvaret for Ciabot Berton fra far Luigi. Fra 2012 har Marcos hustru Federica også været en del af teamet. Marco er ønolog, Paola er argronom og Federica er sommerlier. De producerer deres vine traditionelt, og bruger kun i mindre grad barriques.


De har virkelig fokus på kvalitet og det er begyndt at kunne ses hos anmelderne, med bl.a. 95 point og både guld og platinium - best in show hos Decanter for deres to Baroloer Roggeri og Rocchettevino 2012.


Ciabot Berton's vine kommer alle fra La Morra. Vinene her fra er typisk mere feminine, har blødere tanniner og en lysere frugt. Jordbunden er mere frugtbar og kompakt og har en højere andel ler og sand end de andre områder i barolo.




På Ciabot Bertons hjemmeside findes der detaljerede tekniske beskrivelser af alle deres vine