Cesare Bussolo

La Morra, Barolo

Italien

Enrico Rivetto Barolo Serralunga

Cesare har i over 10 år været vinmager og ansvarlig for alt vedr. både mark- og kælderarbejde hos en af de absolutte top barolo producenter, nemlig Roberto Voerzio (Forbes top 25, og den første winemaker i barolo der har fået 100 point).

Ved siden af partnerskabet med Voerzio har han siden 2010 købt egne marker og lavet sine egne vine.

Det er vigtigt med sammenhængen mellem Cesare og Voerzio. Cesare er winemaker begge steder og han bruger Voerzios top udstyr til at lave sine egne vine. Samtidig er Cesares to topmarker de samme som for Voerzio. Så der er virkelig mange ligheder. Men ikke på prisen.

Det er et vildt spændende tidspunkt, da Cesare lige har annonceret at han fra 2025 indvier sit eget nye vineri, og stopper hos Roberto Voerzio. Det bliver rigtig spændende at se udviklingen de næste år.

Cesare har videreført stilen som han har rendyrket hos Voerzio. Ekstremt lave udbytter i marken og minimal påvirkning i kælderen.

Cesare producerer i dag meget små mængder. Henholdsvis 2580 flasker af Barolo La Serra og Fossati. Hertil kommer 3360 flasker Barolo del Comune di La Morra og 752 flasker af hans top barbera Roscaleto.

Han sælger i dag det meste af hans vin i USA. Derfor er det også gange små mængder der kommer til Danmark.