Chateau D'Arlay, Jura, Frankrig

Komplekse, langtlevende og madvenlige vine der på bedste vis repræsenterer Juras vintradition og terroir.

Røde

Domaine Prunier Bourgogne 2015

Pinot Noir - Pommard

"Les Petits Noizons"

 

Kraftig og mørk vin lavet på druer fra gamle stokke (65+ år). God vin til kraftigere retter (hvor du normalt ikke ville bruge pinot noir). Domineret af mørke bær og kryderier. Kan med fordel gemmes i mange år (10+ år). Serveres ved 15 grader.

 

2015

Kr. 325,00

 

Domaine Prunier Bourgogne 2015

Pinot Noir - Volnay 1er Cru

"Les Clos Des Chênes" 2015

 

Virkelig god vin fra en af topmarkerne i Volnay "Clos des Chênes". Vinen er elegant, mineralsk med god syre og tannin. Klassisk pinot noir fra bourgogne. Vil kun blive bedre med alderen. Druerne er fra gamle stokke (55+ år). Udvikler flot kompleksitet med alder (5+ år). Serveres ved 15 grader.

 

2015

Kr. 350,00

 

Pinot Noir

91 P Falstaff

 

Klassisk, elegant og imødekommende Pinot Noir med noter af skovbund, friske røde bær og krydderier. Fin kompleksitet og struktur. Kan med fordel luftes i 30 min. Serveres ved 15 grader. Vinen har lagret 18 måneder på små træfade (barriques).

2015

Kr. 235,00

 

Excellent Reserve (60% Zweigelt, 20% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon) 93 Falstaff


 

Et rigtig flot blend, hvor Zweigelt giver masser af frugt, Merlot giver fylde og elegance og Cabernet giver struktur. Vinen har elegante tanniner og flot længde. Velegnet til en god bøf el. lign. Serveres ved 16-17 grader. Vinen har lagret 18 måneder på små træfade (barriques).

 

2016

Kr. 215,00

 

Domaine Prunier Bourgogne 2015

Chateauneuf du Pape Tradition

 

Intens, fyldig men samtidig elegant Chateauneuf på 90 % Grenache, 5 % Mourvèdre, 3 % Cinsault og 2 % Syrah. Noter af blomme, lakrids og peber. Flot lang smag. Vinen er lagret 12 måneder på en blanding af betontanke og gamle store egefade. Vinen kan nydes nu (giv gerne min 30 min på karaffel) og kan gemmes i 8-10 år. Serveres til stort set alle slags kødretter på kalv, svin, lam og vildt. Jancis Robinson giver denne vin 17 af 20 point.

2015

2015 Magnum

Kr. 200,00

Kr. 425,00

Domaine Prunier Bourgogne 2015

Chateauneuf du Pape Revelation

 

Vinen besider stor og kompleks duft og afgiver lag på lag af flot frugt. Vinen er lavet på 90 % Grenache, 5 % Syrah, 5 % Mourvedre og Cinsault. Fyldig og meget lang eftersmag. Flot integrerede tanniner og god syre. Vinen er lagret på en blanding af betontanke og små egefade, heraf 30 % nye. Druerne kommer fra gamle vinstokke (50+ år) og der produceres kun 500-1500 flasker per år. Vinen kan nydes nu (giv gerne min 30 min på karaffel) og kan gemmes i 10+ år. Serveres til stort set alle slags kødretter på kalv, svin, lam og vildt.

Jancis Robinson giver denne vin 18 af 20 point.

2015

2015 Magnum

Kr. 250,00

Kr. 525,00

Ciabot Berton La Morra Barolo
Ciabot Berton La Morra Barolo
Ciabot Berton La Morra Barolo

Langhe Nebbiolo 3 Utin

 

Produceret på 100 % Nebbiolo. Lagret 6 måneder på gamle store egefade De har med denne vin ikke ønsket at lave en mini barolo, men i stedet en frisk, fin og floral vin med bløde tanniner. Der produceres 2500 flasker.

 

2015

Kr. 150,00

Barolo Ciabot Berton

 

Produceret af druer fra parceller på markerne Roggeri, Bricco San Biagio og Rive i La Morra. Lagret 24-30 måneder på store egefade efterfulgt af 6 måneder på ståltanke. Kraftig vin (for La Morra) med noter af balsamico, roser og krydderier. Godt balancerede tanniner. Kan gemmes i 10-12 år.

2010

Kr. 295,00

2013

Kr. 265,00

 

 

Barolo Rocchettevino

 

Produceret af druer fra topparcel på Rocchettevino marken i La Morra. Lagres 24 måneder på store egefade. En kompleks, finesserig og frugtig vin med noter af bl.a. krydderier og blomster. Meget velintegrerede tanniner. Lang smag. Kan gemmes i 12-15 år. Vinen fik i årgang 2012 95 point og "platinium - best in show" af Decanter. Jeg forventer samme niveau for 2013.

 

2012

2013

Kr. 340,00

Kr. 340,00

Ciabot Berton La Morra Barolo
Ciabot Berton La Morra Barolo

Barolo La Morra

 

Produceret af druer fra forskellige marker i La Morra. Lagret 18 måneder på store egefade og 6 måneder i ståltanke. Vinen er let (på en virkelig god måde) af en barolo at være, med en fin duft af rose og viol og en smag af bl.a. af røde bær, blomme, figne og med noter af lakrids. Kan gemmes i 7-8 år, men gør sig godt som ung.

 

 

2013

 

Kr. 245,00

Barolo Roggeri

 

Produceret af druer fra topparcel på Roggeri marken i La Morra. Lagres først på franske barriques efterfulgt af store egefade. Masser af frugt, blomme, kryderrier og tørrede blomster. Lang smag. Kan gemmes i 12-15 år. Vinen fik i årgang 2012 95 point og guldmedalje af Decanter. Jeg forventer samme niveau for 2013.

 

2012

2013

Kr. 315,00

Kr. 315,00

 

Enrico Rivetto, Serralunga, Barolo, Italien

Enrico producerer hans vine økologisk med udgangspunkt i traditionen. Men samtidig er han også meget eksperimenterende.

 

Enrico Rivetto Barolo Serralunga
Enrico Rivetto Barolo Serralunga
Briccolina

Barbera Zio Nando

 

Zio Nando produceres af druer fra gamle vinstokke, hvor de ældste er fra 1944. Vinen lagres 20 måneder på en kombination af store egefade og 225 L barriques. Herefter 9 måneder på flaske. Vinen er intens, frugtig, og har en flot kompleksitet.


 

2015

Kr. 185,00

Barolo Serralunga

 

Klassisk barolo af høj kvalitet. Vinen laves på en blanding af druer fra 3 marker i Serralunga. Lagres 30 måneder på store egefade og efterfølgende 10 måneder på flaske. Masser af mørk frugt og velintegrerede tanniner.

 

2013

 

Kr. 285,00

Barolo Bricollina

 

Enkeltmarks barolo i absolut top klasse. En kompleks vin med super flot finesse og lag af blødgjorde tanniner. Vinen lagres 36 måneder på mellemstore egefade og 24 måneder på flaske. En vin der kan gemmes i årevis, men som også er imødekommende nu. Der produceres kun 1850 flasker per år.

2007

Kr. 850,00

2009

Kr. 800,00

 

 

Enrico Rivetto Barolo Serralunga
Leon 2010
Barbera Loirano Soprano

Langhe Nebbiolo

 

Produceret på 100 % nebbiolo druer. Lagret 12 måneder på store egefade. 
En vin med rigtig god balance mellem kraft og finesse, flot frugt og godt integrerede tanniner. Meget imødekommende. 
Lange Nebbiolo er typisk et godt sted at få god og imødekommende nebbiolo vine til prisen.

2015

Kr. 150,00

 

Barolo Leon

 

Leon Reserva blandes af vin fra de fade der demonstrerer bedst lagringsevne. Fantastisk god nu, men vil udvikle sig flot over de næste 15-20 år. Lagres 40 måneder på en kombination af store egefade og brugte 225 L barriques. Herefter 24 måneder på flaske. Imponerende vin. Der produceres kun 4800 flasker per år.

 

2010

Kr. 600,00

Barbera Loirano Soprano

 

Soprano laves af de absolut bedste druer på Zio Nando markens øverste rækker. Den produceres kun i de absolut bedste år som 2013. Druerne selekteres drastisk, så det kun er de absolut bedste druer der er tilbage.
 En både kraftfuld og sofistikeret vin der får det bedste frem i barbera druen.

 

2013

Kr. 350,00

 

Podere Ruggeri Corsini, Monforte, Barolo, Italien

Podere Ruggeri Corsini blev etableret i 1995 af Loredana og Nicola. Begge kommer med en akademisk vin-baggrund og har bla. forsket inden for kloning af druer. Siden de købte ejendommen Corsini i Monforte D’Alba har de kombineret deres store teoretiske viden med praktisk erfaring og producerer nu et bredt udvalg af kvalitetsvine.

 

 

Corsini Barolo Monforte

Barbera D'Alba

 

Flot, ren og stilren barbera på 100 % barbera druer, med god syre og duft af bl.a. blomme. Flot vin til prisen. Produceret på ståltanke i 10-14 måneder.

2015

Kr. 120,00

Corsini Barolo Monforte

Barolo Bussia

 

Produceret på nøje udvalgte nebbiolo druer, plantet i 1965, fra parceller på Bussia marken. 15-18 dages kontakt med druemateriale. 30 måneder på en blanding af store gamle egefade og 1-2 år gamle Franske barriques. 6 mdr. på flaske inden frigivelse. Duft af kirsebær, blomme kombineret med chokolade, lakrids og urter. Kan gemmes 15+ år.

 

2013

Kr. 275,00

 

 

Fattoria Poggiopiano, Toscana, Italien

Vinene fra Poggiopiano har lag af koncentret mørk frugt, læder og tobak. Rosso di Sera er deres absolut topvin.

Poggiopiano Rosso di Sera Chianti Classico

Rosso di Sera

 

Det er en utrolig kraftig, mørk og kompleks vin. Lag af koncentreret mørk frugt, læder og tobak, med rigtig flotte tanniner. Passer perfekt til kraftige kødretter. Eller en vin der skal nydes i godt selskab (der sætter pris på god vin) over en hel aften.

 

Den skal have masser af luft som ung, men folder sig utroligt flot ud, og udvikler sig hele aftenen. Har man tålmodighed og mulighed for at gemme vinen, er den fantastisk med alder. Rosso di Sera er lavet på 90 % sangiovese og 10 % colorino (meget gamle vinstokke).

Vinen har i flere årgange fået de eftertragtede 3 røde glas i Gambero Rosso.


2012

Kr. 315,00

2013

Kr. 315, 00

Chianti Classico "La Tradizione"

"La Tradizione" er intens og kompleks med klassiske noter af kirsebær, blomme og læder, kryderier og tobak. Vinen er flot styret af syre og tanniner. Et virkeligt godt eksempel på Chianti Classico fra top beliggende parcel og gamle vinstokke. Produceres på 1 og 2 års barriques. Vinen vil kun blive bedre med alderen. God til forskellige kødretter.

2013

Kr. 230,00

Poggiopiano  Chianti Classico

Chianti Classico

Vinen er klassisk for Chianti området og udtrykker rigtig flot sagiovese druens kvaliteter. Vinen er præget af kirsebær, lakrids, tobak og har flot harmoni mellem alkohol, syre og tanniner. Vinen produceres først i cementtanke og efterfølgende i 2. og 3. års træfade (barriques) inden den kommer på flaske. Vinen er en god madvin der passer perfekt til italiensk inspirerede retter med bl.a. kalv, lam og

svin. Men også til en god pasta eller pizza.

2015

Kr. 135,00

Tenuta Mara, Romagna, Italien

Et enestående biodynamisk projekt med det klare formål at producere fantastisk vin.

Maramia

 

Maramia 2015 Tenuta Mara

Maramia er resultatet af et virkeligt vellykket og gennemført biodynamisk projekt. Vinen er lavet på 100 % sangiovese og lagres 12 måneder på små egetræsfade efterfulgt af 6 mdr. på flaske.

Maramia er nok den vin der gennem de sidste par år har gjort størst indtryk på mig. Den har en fantastisk duft der henleder tankerne på pinot noir. Samtidig udtrykker den rigtig flot og meget rent sagiovesedruens klassiske smagsnoter af kirsebær kombineret med flot kompleksitet i smag og duft.

 

Det er en anderledes vin med mindre tannin og syre end normalt i Sangiovese.

 

Har vundet guld ved International Wine Awards i Tyskland i 2014.

 

Din vinguide giver Maramia (2015) karakteren "Fremragende" med 94 point i deres september 2017 udgave. Årgang 2015 har også vundet bronze medalje i Decanter Asien.

 

 

2015

Kr. 350, 00

Spätburgunder 2015

Spätburgunder

 

Bourgogne inspireret spätburgunder med duft af bl.a. skovbær. Fin syre. Der produceres kun omkring 1000 flasker. Produceret på barriques.

 

2015

Kr. 195,00

Störrlein-Krenig Sonnenstuhl

Spätburgunder Erste Lage - Sonnenstuhl

 

Virkelige lækker og imødekommende spätburgunder der smager fantastisk godt lige fra første tår. Moden og lækker. Klassiske pinot noter af lyse røde bær og skovbund. Drikkes nu og de næste 3-4 år. Produceret på store neutrale træfade.

2013

Kr. 235,00

 

Vin Rouge Pinot Noir

 

Super eksempel på pinot noir fra Jura. Vinen laves af 100 % pinot noir fra 50-60 år gamle vinstokke. Vinen er modnet 4 år på store gamle egetræsfade, inden den lagres videre på flaske. Den kan fint nydes alene, men vil også gøre det godt til kødretter, grundet rigtig fine tanniner. Serveres ved 15-17 grader.


 

 

 

2009

Kr. 150,00

Störrlein-Krenig Grosses Lage Sonnenstuhl

Spätburgunder Grosses Lage - Sonnenstuhl - "Unterm Turm"

 

Dyb, kompleks og elegant spätburgunder på druer fra bedste placering på topmarken sonnenstuhl. Vinen åbner sig virkeligt flot op efter en times luft. Vinen er rigtig god nu, men vil vinde yderligere kompleksitet ved at blive gemt et par år endnu. Produceres på 2-3. års barriques.

2013

Kr. 350,00

 

 

Clemmensen Wine

Solvej 3b, 3100 Hornbæk

Denmark

Tel : +45 51916451

E-mail: info@clemmensenwine.dk

CVR-nr. 37701009