Weingut R&A Pfaffl


Weinviertel

Østrig

Podere Ruggeri Corsini Barolo Bussia

Weingut Pfaffl blev Januar 2017 hædret af Wine Enthusiast til årets Europæiske vinproducent (første gang det er en Østrigsk producent) for deres kompromisløse arbejde med særligt den lokale drue Grüner Veltliner. Deres vine får løbende virkelig flotte ratings af bl.a. Falstaff, Robert Parker (udvalgte vine) m.fl.


Weingut Pfaffl er et familieforetagende og styres i dag af to unge og meget imødekommende søskende, i samarbejde med deres far Roman Pfaffl. Sønnen Roman Josef står for kælderarbejdet, far Roman står for arbejdet i marken, mens søster Heidi tager sig af salg og markedsføring.


Pfaffl dyrker deres druer på 10 forskellige marker i den sydlige del af Weinviertel (nord for Wien). De er mest kendt deres kvalitets Grüner Veltliner (fantastisk lokal østrigsk hvid drue), Riesling, Chardonnay og Zweigelt, men dyrker bl.a. også både Cabernet Sauvignon, Merlot, Sauvignon Blanc og Pinot Blanc. De udnytter markernes forskellige beliggenheder, jordbund og mikroklima til at lave en portefølje af vine der spænder fra lyse, venlige og frugtige hvidvine, til dybe, komplekse og lagringsværdige hvidvine og fra frugtige, friske og lette rødvine, til dybe, mørke og strukturerede rødvine. Jeg syntes fællesnævneren for alle vinene er deres virkelig flotte syre, der på bedste vis er med til at  balancere vinene.

Tel : +45 51916451

E-mail: info@clemmensenwine.dk

CVR-nr. 37701009