Forudbestilling af kvalitetsvine fra 3 nye spændende talenter fra "ydre" Piemonte til favorable priser. Deadline for bestilling er 3. oktober. Ankomst til Danmark forventes slut Oktober.

Det har været vildt spændende at gå på opdagelse uden for det mere klassiske Barolo område. Her er landskabet mere varieret og de lange rækker af vinplanter, er ikke lige så dominerende som i Barolo. Det er også her de unge producenter har mulighed for at købe jord eller kvalitetsdruer til en fornuftig pris. Jeg tror det er her vi skal finde de nye spændende Piemonte vine til at supplere alle de gode flasker fra Barolo og Barbaresco.


Det har været rigtig inspirerende at møde 3 meget spændende mennesker og høre om deres vision, filosofi og tanker om vin. Men også alle de udfordringer de står over for som ny producent. Det er hårdt arbejde at lave vin! 


Nedenfor kan du læse om producenterne og deres flotte vine.


Priserne er forudbestillingspriser direkte fra producenten. Priserne angivet i parantes er mine normale (ret lave) priser. Alle priser er inkl. moms.


Vinene kan blandes som du vil. Fra 1 flaske til....? Fri levering nord for KBH. Kan sende til resten af landet.


Der er 10 pladser til smagning af vinene fra de 3 producenter den 23. September kl. 17-19. Tilmeld her.


Klik her for at vende tilbage til bestilling. Der kan du også se videoer hvor producenterne præsenterer dem selv, deres projekt og deres vine.

Davide Canina "Iparcellari", Monferrato

Davide har startet et helt fantastisk projekt sammen med en række spændende og passionerede mennesker. Davide lærte jeg at kende, da han var sommerlier på en michelin restaurant i La Morra. Han er en af de mest imødekommende og rare mennesker jeg har mødt på mine ture, og jeg tror at det er netop hans imødekommende natur, der er grunden til at han har kunne starte Iparcellari, med den fart som han har gjort. Man får virkelig løst til at arbejde sammen med ham, og det er det der er grundstenen i Iparcellari.


Davide ved lige hvad det er for nogle vine han vil producere. Internationale og lokale druer af bedste kvalitet, fra udvalgte parceller, med det helt rigtige terroir. Han har indgået samarbejde med Agostino Malvicino som er leder af en sammenslutning af producenter i Monferrato  i Piemonte. Her har Davide fået lavet utallige jordprøver på deres 300 hektar og valgt netop de små parceller, på den helt rigtige jordbund til hans projekt.


Her har han så indgået samarbejde med flere ”druedyrkere” om at dyrke druer af den helt rigtige kvalitet. Til at hjælpe sig med selve vinproduktionen har han en ung talentfuld ønolog ved navn Claudio Dacasto.


Davide har allerede hans vine på kortet på en række michelin restauranter, herunder flere 3 stjernede. Samtidig har en række Italienske anmeldere virkeligt fået øjnene op for hans vine og det vælter ind med flotte point.


Jeg har nu smagt hans vine af flere omgange. Først alene, så sammen med mit smagepanel, og siden da jeg besøgte ham i sommerferien. Det er et virkeligt højt niveau allerede her fra 1 og 2 årgang. Det kan blive kæmpe stort og jeg er meget stolt over at være den første uden for Italien der fører hans vine.  


De laver 8000 flasker i alt.

Stefano Occhetti, Roero

I 2019 valgte Stefano at stoppe hans karriere som ingeniør. Her havde han arbejdet i både Rom, Paris og Stavanger. I stedet vendte han sammen med hans familie hjem til Roero for at starte en vinproduktion fra bunden.


Der har altid været vin i hans familie, men desværre havde hans far tidligere solgt næsten alle markerne fra. Derfor har Stefano måttet starte næsten helt forfra. Heldigvis har han fået god hjælp af hans onkel som laver sin egen vin, men også sælger druer til nogle af de store navne i Barolo.


Stafano har nu købt flere parceller på de virkelig stejle marker "Occhetti" og "Sanche" i Roero. Samtidig lejer han yderligere et par små parceller.


Roero er virkelig steget i popularitet i takt med at priserne på barolo er steget og steget. Jordbunden minder om La Morra i Baroloområdet, som er kendt for deres lyse barolostil. Her er jordbunden dog endnu mere sandet, hvilket giver mulighed for at lave et virkeligt elegant udtryk på nebbiolo druen. Vinene får samtidig ikke den massive struktur som i Barolo. Stefano går klart efter det lyse og florale udtryk i hans vine, og jeg syntes virkeligt det lykkedes.


Roero er som i Barolo og Barbaresco under udvikling til at fokusere på enkeltmarksvine "cru". Virkelig spændende.


For mig var det rigtig inspirerende at besøge Stefano. Blev helt grebet af hans projekt. Roero er mere utæmmet end Barolo. Det var vildt fedt.  


Han laver 5000 flasker i alt.

Davide Pellizzari, Roero

Davide Pellizzari er uddannet ønolog og arbejder primært hos en af de mest anerkendte producenter i Barolo.


Under studiet arbejdede han hos en række anerkendte producenter i Barolo og efter studiet rejste han mellem forskellige vingårde i både New Zealand, Bourgogne, Bordeaux og Toscana i 3 år.


Ved siden af, har han startet sin egen mikro produktion, hvor han producerer 3000 flasker. Det er en vildt lækker vin. I smagepanelet var der bred enighed om at den duftede totalt af Chambolle-Musigny fra Bourgogne. 


Han køber druerne fra en økologisk “druedyrker” i den sydlige del af Roero, lige uden for Alba. Her er jordbunden mere sandet, som er med til at give meget elegante og florale vine.


Han siger selv det mest er for at lære, eksperimentere og for at kunne følge hele processen meget tæt. Og så skal det være skægt.


Jeg håber personligt at han en dag får sit eget sted og egne marker. 


Han laver 3000 flasker i alt.


Chardonnay "Treparcelle" 2019

kr. 250 (300)


Vinen er lavet på 100 % chardonnay efter samme metode som i Bourgogne. Bl.a. malolaktisk gæring, batonage, tid med gærrester og brug af barriques. Der er helt klar nogle fælles træk, men også forskelle grundet klima og jordbund. Duft af blomst, lidt fersken, honning og krydderurter. Samme elementer går igen i smagen suppleret med lidt nødder og lakrids. Flot friskhed fra god syre og flot længde. Vinen er lavet på druer fra Bricco Gambetta (plot 143,145, 146). Disse plots er valgt grundet høj andel kalksten som i Bourgogne. Der er lavet 2400 flasker. Server ved 12-13 grader og giv 1 times luft inden.

Sauvignion Blanc "Parcella 602" 2020 Kr. 225 (250)


Det umiddelbare indtryk af vinen er ret floralt med masser af hvide blomster og citrus. Men efter et stykke tid i glasset bliver vinen mere alvorlig, med noter af stikkelsbær, urter og en smule grapefrugt. Ret kompleks vin, som ikke skal købes hvis du er til NZ Sauvignion Blanc. Druerne kommer fra plot 602 fra marken Bricco Sartorino. Vinen lagres 6 måneder på ståltanke med et ret spændende nyt koncept "vinooxygen". Kort fortalt kan vine  laves uden at skulle flytte fra tank til tank, hvilket betyder minimal brug af svovl. Flot længde, lækker syre og dejlig kompleksitet. Serveres ved 10+ grader

Barbera "Parcella 563" 2019

kr. 225 (250)


Vinen er lavet på 100 % barbera fra marken Bricco Pizzo (plot nummer 563). Masser af frugt, bl.a. røde kirsebær og hindbær. Vinen er lagret 12 måneder på en blanding af nye og gamle tonneaux (500 l). Det giver en ret elegant og krydret fadpåvirkning, som absolut klæder vinen. Meget elegant og frisk i stilen. Super lækker barbera. Det er produceret 1633 flasker.

Grignolino "Parcella 505" 2019 

kr. 225 (250)


Virkelig spændende vin på den lokale grignolino drue. Absolut en af smagepanelets favoritter. Der laves 1600 flasker fra marken Bricco Pizzo (plot nummer 505). Vinen lagres 12 måneder på en blanding af nye og gamle tonneaux (500 l). Masser af frugt som er flot balanceret af ret velintegrerede tanniner. Foruden masser af frugt er der krydrede og florale elementer. Flot længde og friskhed. Forener nogle af de gode kvaliteter ved barbera med nebbiolo.


Langhe Nebbiolo 2020

kr. 200 (225)


Yderst elegant vin på 100 % nebbiolo. Lys lækker rød frugt med et floralt element. Elegante tanniner og flot længe. Macereres i 13 dage. Vinen lagres 8 måneder på en blanding af brugte små og store træfade og 30 % på ståltanke.  Druerne kommer fra hans meget stejle parceller på markerne Occhetti og Sanche i 300 meters højde. Generelt er hans mål at lave så elegant et udtryk af nebbiolo som muligt, og det lykkedes virkeligt.

Roero DOCG "Sanche" 2019

kr. 265 (300)


Samme elegante stil som hans Langhe Nebbiolo, men et skridt op i kompleksitet og struktur.  Druerne kommer fra den øverste del af hans parcel på marken "Sanche". Kun de bedste druer bruges. Det giver en vin med struktur, mens finessen bibeholdes. Macereres 22 dage. Vinen lagres 18 måneder på brugte tonneaux (500 l). Stefano er så vidt jeg ved den eneste i området der laver en enkeltmarksvin fra "Sanche".  Spændende udvikling med "cru" vine i Roero.

Langhe Nebbiolo 2018

kr. 225 (250)


Smagepanelet var enige om at vinen duftede af stor Chambolle Musigny fra Bourgogne. Virkelig imødekommende vin. Selvfølgelig er der tannin, som der jo skal være i en nebbiolovin, men de er super elegante. Der er 20 % af druerne der macereres med stilke. Vinen lagres 12 måneder på 300 l 6-7 år gamle barriques. Herefter lagres vinen yderligere 12 måneder på flaske inden frigivelse. Der er lavet 3000 flasker. Jeg får kun 42 flasker til Danmark, så skynd jer at bestille!! Forhåbentligt flere af årgang 2019.