Forudbestilling af Barolo 2019 og Riserva 2017 fra Enrico Rivetto 

  • DK's bedste priser
  • Gratis levering nord for København. Kan sendes til resten af landet
  • Deadline for bestilling er 24. Marts
  • Ingen mindste bestilling. Bland som du vil
  • Bestil på info@clemmensenwine.dk
  • Betaling ifm. levering/forsendelse


Enrico Rivetto, Serralunga

Enrico Rivetto er ved at opnå status som en af de helt store producenter i Barolo. Vinene, på primært nebbiolo og barbera druerne, dyrkes i bakkerne omkring Serralunga. Markerne er her meget kalk- og lerholdige og er kendt for at give vine med flot struktur, finesse og meget langt liv. Enrico er den første producent i barolo og barbaresco som er blevet certificeret biodynamisk hos Dementer. Enrico betegner sig selv som traditionalist dvs. han primært bruger store egetræsfade og forholdsvis lang macerationstid. Men han er samtidig meget eksperimenterende. Han er fantastisk inspirerende og jeg er sikker på at hans vine kun vil stige i popularitet fra år til år.


Leon 2010
Enrico Rivetto Barolo Serralunga
Barbera Loirano Soprano

Rivetto Barolo Serralunga 2019

Klassisk barolo af høj kvalitet. Vinen laves på en blanding af druer fra 3 marker i Serralunga. 20 dages kontakt med druemateriale. Lagres 24 måneder på store egefade og efterfølgende 10 måneder på flaske. Masser af rød og mørk frugt og velintegrerede tanniner. Dementer certificeret.

Spørg på magnum


Rivetto Barolo Leon 2017


Leon Riserva blandes af vin fra de fade der demonstrerer bedst lagringsevne. Fantastisk god nu, men vil udvikle sig flot over de næste 10-15 år. Lagres 24 måneder på store egefade efterfulgt af få måneder på brugte 225 L barriques. Imponerende vin. Der produceres kun 4800 flasker per år.

Kan leveres i 6 stk trækasser.

Spørg på magnum

Rivetto Langhe Nebbiolo 2021


Produceret på 100 % nebbiolo druer. Lagret 12 måneder på store egefade.  
En vin med rigtig god balance mellem kraft og finesse, flot frugt og godt integrerede tanniner. Meget imødekommende. 
Lange Nebbiolo er typisk et godt sted at få god og imødekommende nebbiolo vine til prisen.

Rivetto Barbera Loirano Soprano 2015/2017


Soprano laves af de absolut bedste druer på Zio Nando markens øverste rækker. Den produceres kun i de absolut bedste år som 2013. Druerne selekteres drastisk, så det kun er de absolut bedste druer der er tilbage.
 En både kraftfuld og sofistikeret vin der får det bedste frem i barbera druen. Har lidt 2015 tilbage.


Kaskal (champagne metode)


Kaskal produceres efter champagnemetoden fra spidsen af nebbiolo drueklaserne fra bl.a. briccolina marken. Balance, mineralitet og finesse. En virkelig spændende mousserende vin til at nyde både med og uden mad. Der produceres kun 1500 flasker per år. Spørg på magnum.

Briccolina
Briccolina

Rivetto "Vigna Lirano" 2021 Amphora


100 % nebbiolo fra markerne på toppen af Lirano. Lang tid med drueskallerne. Lavet på terracotta fade. Masser af rød frugt, noget floralt, peber og lakrids. Dejlig syre og behagelige tanniner. De gange jeg har smagt den har jeg tænkt pinot noir. Årgang 2019 har fået virkelig meget omtale og blev nr 21 på Wine Enthusiasts top 100. Drikker godt nu, men vil klart vinde kompleksitet med alder. Kun 24 flasker.

Rivetto Barolo Bricollina 2017


Enkeltmarks barolo i absolut top klasse. En kompleks vin med super flot finesse og lag af blødgjorde tanniner. Vinen lagres 36 måneder på mellemstore egefade og 24 måneder på flaske. En vin der kan gemmes i årevis, men som også er imødekommende nu. Der produceres kun 1850 flasker per år.

Spørg på magnum

Barbera Zio Nando 2021


Zio Nando produceres af druer fra gamle vinstokke, hvor de ældste er fra 1944. Vinen lagres 20 måneder på en kombination af store egefade og 225 L barriques. Herefter 9 måneder på flaske. Vinen er intens, frugtig, og har en flot kompleksitet.
Dementer certificeret.


 Nascetta "Vigna Lirano" 2019/2020


Virkelig spændende hvidvin produceret på den lokale (ret sjældne) nachetta drue. Vinen er lavet 75 % på beton og 25 % på terracotta. De 25 % på terracotta får skindkontakt, hvilket er med til at give lidt mere struktur og kompleksitet. Nascetta druen lagrer  godt. Flot kompleksitet i både duft og smag. For dem der kender Nascetta, syntes jeg at det er værd at fremhæve at produktionsmetoden har ændret sig. Dementer certificeret.