Forudbestilling af Barolo 2017 (og en masse andet) til favorable priser. Deadline for bestilling er 17. oktober. Ankomst til Danmark forventes ca 3 uger efter. 

Der er ingen tvivl om at Barolo er det vinområde jeg holder mest af og der hvor jeg har rejst mest. Der er en klar fællesnævner for vinene fra barolo, men området gemmer også på en stor forskellighed, som både skyldes forskellige produktionsmetoder, men i høj grad også jordbund, markernes beliggenhed ift. sol m.v. 


Jeg er stolt over at kunne præsentere en række spændende kvalitetsvine fra tre rigtig dygtige producenter. Vinene demonstrerer i høj grad den spændende forskellighed som barolo byder på. Enrico Rivetto fra det mere stramme og maskuline Serralunga. Podera Ruggeri Corsini fra det mørke, men mere bløde Monforte. Ciabot Berton fra det lyse og feminine La Morra.

 

Fællesnævneren for de tre huse er, at de arbejder målrettet på at lave kvalitetsvine, der både er dejlige at drikke nu, og men også kan leve i rigtig lang tid. Samtidig er menneskene bag vinene helt fantastisk imødekommende, dygtige og en fornøjelse at arbejde sammen med.


Priserne er forudbestillingspriser direkte fra producenten. Priserne angivet i parantes er mine normale (ret lave) priser. Alle priser er inkl. moms.


På de flasker hvor der er begrænset antal gælder "først til mølle".


Vinene kan blandes som I vil. Fra 1 flaske til....?


Klik her for at vende tilbage til bestilling.


Enrico Rivetto, Serralunga

Enrico Rivetto er ved at opnå status som en af de helt store producenter i Barolo. Vinene, på primært nebbiolo og barbera druerne, dyrkes i bakkerne omkring Serralunga d’Alba. Markerne omkring byen er meget kalk- og lerholdige og er kendt for at give vine med flot struktur, finesse og meget langt liv. Enrico er den første producent i barolo og barbaresco som er blevet certificeret biodynamisk hos Dementer. Enrico betegner sig selv som traditionalist dvs. han primært bruger store egetræsfade og forholdsvis lang macerationstid. Men han er samtidig meget eksperimenterende. 

Podere Ruggeri Corsini, Monforte

Podera Ruggeri Corsini blev etableret i 1995 af Loredana og Nicola. Begge kommer med en akademisk vin-baggrund og har bla. forsket inden for kloning af druer. Siden de købte ejendommen Corsini i Monforte D’Alba har de kombineret deres store teoretiske viden med praktisk erfaring og producerer nu et bredt udvalg af kvalitetsvine, der på bedste vis udtrykker det karakteristiske for Monforte området. Loredana og Nicola kombinerer traditionelle og mere moderne produktionsmetoder.

Ciabot Berton, La Morra

Bror og søster Marco og Paola Oberto har siden slutningen af 90'erne overtaget ansvaret for Ciabot Berton fra far Luigi. Fra 2012 har Marcos hustru Federica også været en del af teamet. Marco er ønolog, Paola er argronom og Federica er sommerlier. De producerer deres vine traditionelt, og bruger kun i mindre grad barriques til deres barolo. De har virkelig fokus på kvalitet og det er begyndt at kunne ses hos anmelderne, med bl.a. 95 point og både guld og platinium - best in show hos Decanter. 

Briccolina

Kaskal (champagne metode) kr. 325 (375)


Kaskal produceres efter champagnemetoden (45 måneder) fra spidsen af nebbiolo drueklaserne fra bl.a. briccolina marken (topmark). Balance, mineralitet og finesse. En virkelig spændende mousserende vin til at nyde både med og uden mad. Der produceres kun 1500 flasker per år.

92 point Wine Enthusiast

Rivetto Barbera Zio Nando 2018

kr. 190 (220)


Zio Nando produceres af druer fra gamle vinstokke, hvor de ældste er fra 1944. Vinen lagres 20 måneder på en kombination af store egefade og 225 L barriques. Herefter 9 måneder på flaske. Vinen er intens, frugtig, og har en flot kompleksitet. Kan gemmes i overraskende lang tid.


Langhe Nebbiolo 2018

kr. 175 (200)


Produceret på 100 % nebbiolo druer. Lagret 12 måneder på store egefade.  En vin med rigtig god balance mellem kraft og finesse, flot frugt og godt integrerede tanniner. Meget imødekommende. 
Lange Nebbiolo er typisk et godt sted at få god og imødekommende nebbiolo vine til prisen.

Barolo Serralunga 2017

kr. 350 (400)


Klassisk barolo af høj kvalitet. Vinen laves på en blanding af druer fra 3 marker i Serralunga. 20 dages kontakt med druemateriale. Lagres 30 måneder på store egefade og efterfølgende 10 måneder på flaske. Masser af mørk frugt og velintegre-rede tanniner af en ung vin at være.


Barolo Leon Riserva 2015

kr. 575 (650)


Leon Reserva blandes af vin fra de fade der demonstrerer bedst lagringsevne. Fantastisk god nu, men vil udvikle sig flot over de næste 15-20 år. Lagres 40 måneder på en kombination af store egefade og brugte 225 L barriques. Herefter 24 måneder på flaske. Imponerende vin. Der produceres kun 4800 flasker per år.  Få flasker. 6 stk trækasse.

Rivetto Barolo Bricollina 2015 Kr. 775 (900)


Enkeltmarks barolo i absolut top klasse. En kompleks vin med super flot finesse og lag af blødgjorde tanniner. Vinen lagres 36 måneder på mellemstore egefade og 24 måneder på flaske. En vin der kan gemmes i årevis, men som også er imøde-kommende nu. Der produceres kun 1850 flasker per år. Står meget dyrt andre steder. Få flasker. 3 stk trækasse.

Barbera doc 2019

kr. 100 (125)


Virkelig flot vin til prisen på 100 % barbera druer. Dejlig frugt og fin syre Produceret på ståltanke i 10-14 måneder. Lækker nu, men  udvikler sig flot over de næste par år.

Barbera Armujan 2019 kr. 165 (195)


Armujan er lavet på 100 % barbera druer fra gamle stokke plantet i 1948 og 1959. Produceres på en kombination af Franske barriques og større træfade af slovensk eg i 18 måneder. Kan drikkes ung, men kan også gemmes 8-10 år.  Armujan er en af Cosinis helt store vine! 

Langhe Nebbiolo 2019

kr. 150 (175)


Produceret på 100 % nebbiolo druer. Lagret 18 måneder på store egefade. Imødekommende tanniner, frisk og elegant. Flot og nuanceret vin. Dejlig som ung, men vinder kompleksitet ved at gemme et par år.

Barolo Bussia 2017

kr. 300 (350)


Produceret på nøje udvalgte nebbiolo druer, plantet i 1965, fra parceller på Bussia marken. 15-18 dages kontakt med druemateriale. 30 måneder på en blanding af  store gamle egefade og 1-2 år gamle Franske barriques. 6 mdr. på flaske inden frigivelse. Duft af kirsebær, blomme kombineret medlakrids og urter. Kan gemmes 15+ år.Barolo Bricco San Pietro 2017 kr. 265 (295)


Produceret på druer fra deres 1 ha nebbiolo i marken Bricco San Pietro. 30 måneder på  store brugte egefade. 6 mdr. på flaske inden frigivelse. Yderst imødekommende floral duft af bl.a. rose. Helt klart barolo der klar til at blive drukket fra start, men samtidig har gemmepotentiale. Kan gemmes 8+ år. Fået meget positiv omtale i årgang 2017

Pinot Nero "Argamakow" 2017 kr. 170 (195)


Spændende vin på 100 % Pinot Nero (Pinot Noir). Vinen lagres 18 måneder på brugte 225 l fade. Der er klart nogle klassiske pinot noter, men klima og fadbrug giver den sit eget præg. Helt klart mere kraft og saft. Lækker nu, men også struktur til at gemme.

Dolcetto Rutuin  2019

kr. 95 (120)


Vinene på Dolcetto druen bruges i Italien typisk til antipasti, pasta og pizza. Og det fungerer rigtig godt. Druerne kommer fra 45 år gamle stokke plantet midt i top-marken Rocchettevino (Rutuin er en lokal betegnelse for Rocchettevino). Produceret på ståltanke i 10 måneder. Vinen har masser af frugt, behagelig syre og afrundende tanniner.

Barbera Bricco San Biagio 2019 kr. 165 (195)


Ren og saftig barbera fra et af de smukkeste steder i Barolo. På toppen af Bricco San Biagio (se billedet øverst) i La Morra står 60 år gamle stokke med super barbera druer. Vinen får få måneder i brugte egefade og resten af tiden i stål. Dejlig at drikke ung, men vinder yderligere kompleksitet ved at gemme et par år. Lækker frugt balanceret af fin syre.  Produceres kun 2500 flasker.

Langhe Nebbiolo 3 utin 2019

kr. 150 (175)


Produceret på 100 % Nebbiolo. Lagret 6 måneder på gamle store egefade.  De har med denne vin ikke ønsket at lave en mini barolo, men i stedet en frisk, fin og floral vin med bløde tanniner.  Der produceres 2500 flasker.Barolo La Morra 2017

kr. 225 (250)


Produceret af druer fra forskellige marker i La Morra. Lagret 18 måneder på store egefade og 6 måneder i ståltanke. Vinen er let (på en virkelig god måde) af en barolo at være, med en fin duft af rose og viol og en smag af bl.a. af røde bær, blomme, figne og med noter af lakrids. Kan gemmes i 5-6 år, men gør sig godt som ung.


Barolo Rocchettevino 2017 kr. 300 (350)

Produceret af druer fra topparcel på  Rocchettevino marken i La Morra.

Lagres 24 måneder på store egefade. En kompleks, finesserig og frugtig vin med noter af bl.a. krydderier og blomster. Meget velintegrerede tanniner.  Lang smag. Kan gemmes i 8-10 år.


Barolo Roggeri 2017

kr. 300 (350)


Produceret af druer fra topparcel på  Roggeri marken i La Morra

Lagres først på franske barriques efterfulgt af store egefade. Masser af frugt, blomme, kryderrier og tørrede blomster. Lang smag. Kan gemmes i 8-10 år. 


Albarossa "Autenzio" 2019

kr. 170 (195)


Kraftig vin på den ret ukendte drue Albarossa. Druen blev skabt i 1938 som en krydsning mellem barbera og Chatus (Nebbiolo di Dronero). Masser af kraft og frugt, men på samme tid ret blød og tilgængelig. Druen har naturligt ret høj alkohol (som dog ikke fornemmes). 24 måneder på en blanding af små og store fade.