Chateau D'Arlay - Alain Laguiche

 

Arlay, Jura

Frankrig

Chateau D'Arlay Jura

Jura er et spændende og traditionsrigt område, som tilbyder noget af den kompleksitet som også findes i vine fra naboen Bourgogne. Her er priserne bare markant lavere.

 

Jura området ligger ved foden af Jurabjergene, øst for Bourgogne, mod grænsen til Schweitz.

 

Her produceres komplekse, velsmagende og langt levende vine, der er yderst velegnede til mad.

 

Vinene produceres hovedsagligt på chardonnay, savagnin (lokal hvid drue) og pinot noir.

Chateau D’Arlay har med Alain de Laguiche i spidsen holdt fast i den traditionelle måde at producere vine på i Jura, men har også tilført en række moderne tiltag i arbejdet i både kælder og mark.

Chateau D'Arlay Jura

Værd at vide om Vin Jaune

Jura er mest kendt for deres Vin Jaune, som er en hvid (eller gylden) vin som er lavet af 100 % savagnin. Druerne kommer fra gamle vinstokke, med meget lavt udbytte og kun de bedste druer bruges.

 

Vinen lagres uforstyrret i 6 år og 3 måneder på gamle små træfade. Der udvikles et lag af gær, som både beskytter vinen mod oxidering, men også er med til at udvikle en utrolig kompleksitet. I perioden reduceres vinen fra 1 liter til 0,62 liter, og den flaskes på små flakser kaldet ”Clavelins” som kun bruges til Vin Jaune.

 

Vinen er en fantastik madvin som bl.a. gør det virkeligt godt til klassiske franske retter fx med fois gras, svampe (moreller), skaldyr eller sammen med ost. Vinen siges at kunne leve for evigt. Serveres ved 15-17 grader.

Clemmensen Wine

Solvej 3b, 3100 Hornbæk

Denmark

Tel : +45 51916451

E-mail: info@clemmensenwine.dk

CVR-nr. 37701009