Forudbestilling af kvalitetsvine, fra tre top Barolo producenter, til favorable priser. Deadline for bestilling er 30. September. Ankomst til Danmark forventes senest 3. uge af November.

Der er ingen tvivl om at Barolo er det vinområde jeg holder mest af. Der er en klar fællesnævner for vinene fra barolo, men området gemmer også på en stor forskellighed, som både skyldes forskellig produktionsmetode, men i høj grad også jordbund, markernes beliggenhed ift. sol m.v. (terroir). Og så selvfølgelig de forskellige druer.


Jeg er stolt over at kunne  præsentere en række spændende kvalitetsvine fra tre topproducenter. Vinene demonstrerer i høj grad den spændende forskellighed som barolo byder på. Enrico Rivetto fra det stramme og maskuline Serralunga. Podera Ruggeri Corsini fra det mørke, men mere bløde Monforte. Ciabot Berton fra det lyse og feminine La Morra.


Fællesnævneren for de tre huse er, at de arbejder målrettet på at lave kvalitetsvine, der både er dejlige at drikke nu, og men også kan leve i rigtig lang tid. Samtidig er menneskene bag vinene helt fantastisk imødekommende, dygtige og en fornøjelse at arbejde sammen med.


Priserne er forudbestillingspriser direkte fra producenten. Priserne angivet i parantes er mine normale (ret lave) priser. Alle priser er inkl. moms.


På de flasker hvor der er begrænset antal gælder "først til mølle".


Vinene kan blandes som I vil. Fra 1 flaske til....?


Bestilling og spørgsmål per mail til info@clemmensenwine.dk


Enrico Rivetto, Serralunga

Enrico Rivetto er ved at opnå status som en af de helt store producenter i Barolo. Vinene, på primært nebbiolo og barbera druerne, dyrkes i bakkerne omkring Serralunga d’Alba. Markerne omkring byen er meget kalk- og lerholdige og er kendt for at give vine med flot struktur, finesse og meget langt liv. Enrico producerer hans vine økologisk. Enrico betegner sig selv som traditionalist dvs. han primært bruger store egetræsfade og forholdsvis lang macerationstid. Men han er samtidig meget eksperimenterende. Hans baroloer har gennem årene fået flotte anmeldelser, og senest har Leon Riserva 2012 fået 94 point og guldmedalje fra Decanter.

Podere Ruggeri Corsini, Monforte

Podera Ruggeri Corsini blev etableret i 1995 af Loredana og Nicola. Begge kommer med en akademisk vin-baggrund og har bla. forsket inden for kloning af druer. Siden de købte ejendommen Corsini i Monforte D’Alba har de kombineret deres store teoretiske viden med praktisk erfaring og producerer nu et bredt udvalg af kvalitetsvine, der på bedste vis udtrykker det karakteristiske for Monforte området. Loredana og Nicola kombinerer traditionelle og mere moderne produktionsmetoder. Barbera D'alba Armujan og Barolo Bussia er de to vine, som Loredana og Nicola er mest stolte af. Begge vine får stor anerkendelse.

Ciabot Berton, La Morra

Bror og søster Marco og Paola Oberto har siden slutningen af 90'erne overtaget ansvaret for Ciabot Berton fra far Luigi. Fra 2012 har Marcos hustru Federica også været en del af teamet. Marco er ønolog, Paola er argronom og Federica er sommerlier. De producerer deres vine traditionelt, og bruger kun i mindre grad barriques til deres barolo. De har virkelig fokus på kvalitet og det er begyndt at kunne ses hos anmelderne, med bl.a. 95 point og både guld og platinium - best in show hos Decanter. Jeg tror de bliver et af de helt store navne over tid.   

Barbera Zio Nando 2016

kr. 175 (200)


Zio Nando produceres af druer fra gamle vinstokke, hvor de ældste er fra 1944. Vinen lagres 20 måneder på en kombination af store egefade og 225 L barriques. Herefter 9 måneder på flaske. Vinen er intens, frugtig, og har en flot kompleksitet.
 Kan også gemmes i overraskende lang tid.


Barbera Loirano Soprano 2013 Kr. 300 (350)


Soprano laves af de absolut bedste druer på Zio Nando markens øverste rækker. Den produceres kun i de absolut bedste år som 2013. Druerne selekteres drastisk, så det kun er de absolut bedste druer der er tilbage.
 En både kraftfuld og sofistikeret vin der får det bedste frem i barbera druen.


Barbera doc 2017

kr. 100 (125)


Virkelig flot vin til prisen på 100 % barbera druer. Dejlig frugt og fin syre Produceret på ståltanke i 10-14 måneder. Dejlig at drikke ung og kan gemmes 3-4 år.



Barbera Armujan 2016

kr. 175 (200)


Armujan er lavet på 100 % barbera druer fra gamle stokke plantet i 1948 og 1959. Produceres på en kombination af Franske ege barriques og større træfade af slovensk eg i 18 måneder. Kan drikkes ung, men kan også gemmes 8-10 år.  Armujan er en af Cosinis helt store vine! 

Dolcetto Rutuin  2017

kr. 100 (125)


Vinene på Dolcetto druen bruges i Italien typisk til de lettere antipasti og pasta. Druerne kommer fra 45 år gamle stokke plantet midt i top-marken Rocchettevino (Rutuin er en lokal betegnelse for Rocchettevino). Produceret på ståltanke i 10 måneder. Vinen har masser af frugt, behagelig syre og afrundende tanniner.

Barbera Bricco San Biagio 2016/2017

kr. 165 (200)


Ren og saftig barbera fra et af de smukkeste steder i Barolo. På toppen af Bricco San Biagio (se billedet øverst) i La Morra står 60 år gamle stokke med super barbera druer. Vinen får få måneder i brugte egefade og resten af tiden i stål. Dejlig at drikke ung, men vinder yderligere kompleksitet ved at gemme et par år. Lækker frugt balanceret af fin syre.  Produceres kun 2500 flasker.

Langhe Nebbiolo 2016

kr. 135 (165)


Produceret på 100 % nebbiolo druer. Lagret 12 måneder på store egefade.  
En vin med rigtig god balance mellem kraft og finesse, flot frugt og godt integrerede tanniner. Meget imødekommende. 
Lange Nebbiolo er typisk et godt sted at få god og imødekommende nebbiolo vine til prisen.

Langhe Nebbiolo 2017

kr. 135 (165)


Produceret på 100 % nebbiolo druer. Lagret 18 måneder på store egefade. Imødekommende tanniner, frisk og elegant. Flot og nuanceret vin. Dejlig som ung, men vinder kompleksitet ved at gemme et par år.

Langhe Nebbiolo 3 utin 2017

kr. 135 (165)


Produceret på 100 % Nebbiolo. Lagret 6 måneder på gamle store egefade  De har med denne vin ikke ønsket at lave en mini barolo, men i stedet en frisk, fin og floral vin med bløde tanniner.  Der produceres 2500 flasker.



Barolo Serralunga 2015

kr. 300 (350)


Klassisk barolo af høj kvalitet. Vinen laves på en blanding af druer fra 3 marker i Serralunga. 20 dages kontakt med druemateriale. Lagres 30 måneder på store egefade og efterfølgende 10 måneder på flaske. Masser af mørk frugt og velintegrerede tanniner.


Barolo Leon 2012/13

kr. 550 (650)


Leon Reserva blandes af vin fra de fade der demonstrerer bedst lagringsevne. Fantastisk god nu, men vil udvikle sig flot over de næste 15-20 år. Lagres 40 måneder på en kombination af store egefade og brugte 225 L barriques. Herefter 24 måneder på flaske. Imponerende vin. Der produceres kun 4800 flasker per år. Årgang 2012 er generelt en ret imødekommende årgang. 94 Point decanter.

Kun 12 flasker

Barolo Briccolina 2012/13

kr. 775 (850)


Enkeltmarks barolo i absolut top klasse. En kompleks vin med super flot finesse og lag af blødgjorde tanniner. Vinen lagres 36 måneder på mellemstore egefade og 24 måneder på flaske. En vin der kan gemmes i årevis, men som også er imødekommende nu. Der produceres kun 1850 flasker per år.

Barolo Bussia 2015

kr. 275 (325)


Produceret på nøje udvalgte nebbiolo druer, plantet i 1965, fra parceller på Bussia marken. 15-18 dages kontakt med druemateriale. 30 måneder på en blanding af  store gamle egefade og 1-2 år gamle Franske barriques. 6 mdr. på flaske inden frigivelse. Duft af kirsebær, blomme kombineret med chokolade, lakrids og urter. Kan gemmes 15+ år.

Fås også i Magnum 2014 til kr. 540.


Barolo Bricco San Pietro 2015 kr. 225 (275)


Produceret på druer fra deres 1 ha nebbiolo i marken Bricco San Pietro. 30 måneder på  store brugte egefade. 6 mdr. på flaske inden frigivelse. Yderst imødekommende floral duft af bl.a. rose. Helt klart barolo der klar til at blive drukket fra start, men samtidig har gemmepotentiale. Kan gemmes 8+ år.



Barolo La Morra 2015

kr. 200 (250)


Produceret af druer fra forskellige marker i La Morra. Lagret 18 måneder på store egefade og 6 måneder i ståltanke. Vinen er let (på en virkelig god måde) af en barolo at være, med en fin duft af rose og viol og en smag af bl.a. af røde bær, blomme, figne og med noter af lakrids. Kan gemmes i 7-8 år, men gør sig godt som ung.


Barolo Ciabot Barton  2015

kr. 235 (275)


Produceret af druer fra parceller på markerne Roggeri, Bricco San Biagio og Rive i La Morra. Lagret 24-30 måneder på store egefade efterfulgt af 6 måneder på ståltanke. Kraftig vin (for La Morra) med noter af balsamico, roser og krydderier. Godt balancerede tanniner. Kan gemmes i 10-12 år.


Barolo Roggeri 2013/15

kr. 275 (325)


Produceret af druer fra topparcel på  Roggeri marken i La Morra

Lagres først på franske barriques efterfulgt af store egefade. Masser af frugt, blomme, kryderrier og tørrede blomster. Lang smag. Kan gemmes i 12-15 år.


Barolo Rocchettevino 2013/15 kr. 300 (350)


Borea Nascetta 2016

kr. 175 (200)


Virkelig spændende hvidvin produceret på den lokale (ret sjældne) nachetta drue. Druen er med til at producere hvidvine der lagrer godt. Flot kompleksitet i både duft og smag. For mig en helt særlig vin!

Kun 6 flasker

Produceret af druer fra topparcel på  Rocchettevino marken i La Morra.

Lagres 24 måneder på store egefade. En kompleks, finesserig og frugtig vin med noter af bl.a. krydderier og blomster. Meget velintegrerede tanniner.  Lang smag. Kan gemmes i 12-15 år.


Kaskal (champagne metode) kr. 325 (375)


Kaskal produceres efter champagnemetoden (45 måneder) fra spidsen af nebbiolo drueklaserne fra bl.a. briccolina marken (topmark). Balance, mineralitet og finesse. En virkelig spændende mousserende vin til at nyde både med og uden mad. Der produceres kun 1500 flasker per år.

92 point Wine Enthusiast

Kun få flasker

Clemmensen Wine

Solvej 3b, 3100 Hornbæk

Denmark

Tel : +45 51916451

E-mail: info@clemmensenwine.dk

CVR-nr. 37701009